Velenjsko podjetje Skaza letos nadaljuje s svojo dobrodelno akcijo in pripravlja že šesti Skazin dobrodelni tek Otrok otroku, na katerem bodo moči združili otroci iz celotne Slovenije. Da bi pomagali svojim vrstnikom, bodo tekli med 27. septembrom in 3. oktobrom, kadarkoli in kjerkoli bodo želeli. Vseslovenski družinski dogodek bodo letos namreč izpeljali virtualno.

Prijave za tek zbirajo na spletni strani otrokotroku.com, prijavnina in hkrati donacija pa znaša pet evrov. Prvih 500 prijavljenih prejme posebno darilo – spominsko majico in Skazin okolju prijazen kozarček za večkratno uporabo.

Sredstva, zbrana na dobrodelnem teku bodo letos namenili obnovi mestnega igrišča v Velenju, kjer bodo zasadili tudi drevesa.

V šestih letih so z dobrodelnimi teki zbrali že 43.800 evrov. Lansko leto so zbrali rekorden znesek – kar 11.500 evrov. V sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje so lansko leto z nakupom šolskih potrebščin in opreme za izobraževanje pomagali otrokom iz socialno šibkejših okolij.

Savus

Foto: Plastika Skaza