V Cerkvi sv. Petra in Pavla v Zagorju lahko danes prisluhnite drugemu božičnemu koncertu Mešanega pevskega zbora Prosavus. V gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko ogledate predstavo Špas teatra z naslovom Ženska: ljubezni, izgube, obleke. V zagorski in trboveljski kinodvorani pa si lahko ogledate tri različne filme.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 9. januar 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 0 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, v jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne še rahlo snežilo. Popoldne se bo na zahodu delno zjasnilo. V notranjosti bo pihal severni do severovzhodni veter. V torek bo suho vreme.

Zapore cest

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta je do 5. februarja 2022 urejen izmenično enosmerni promet (pomična zapora) zaradi urejanje zaščite pred padajočim kamenjem.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik (odsek Rinaldo–Hrastnik) je popolna zapora ceste zaradi urejanja ceste skozi Boben. Urejanje ceste je prilagojeno urniku šolskega avtobusa. Cesta se zapre takoj po vožnji avtobusa v šolo, okrog 7.15 ure. Cesta je popolnoma zaprta do 17. ure popoldan, razen okrog 12. in 13. ure, ko ponovno vozi šolski avtobus. Avtobusu se lahko priključijo tudi ostala vozila, ki peljejo v isto smer.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobava električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije pri odjemalcih, ki so oskrbovani iz TP Završje (od 8. do 15. ure) (nadzorništvo Trbovlje), TP Borovnik, izvod blok proti Ribniku (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Zagorje) in iz TP Mala Kostrevnica, izvod smer Šmartno (od 9. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Božični koncert Mešanega pevskega zbora Prosavus – Zagorje

Mešani pevski zbor Prosavus danes ob 18.45 uri v Cerkvi sv. Petra in Pavla Zagorje danes pripravlja drugi božični koncert. Predstavili se bodo s krajšim, a zato nič manj slajšim programom božičnih pesmi. Vstop je prost, obvezen pa je pogoj PCT.

Gledališki abonma: Ženska – ljubezni, izgube, obleke – DD Trbovlje

V gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ob 19.30 uri v sklopu gledališkega abonmaja ogledate predstavo Špar Teatra z naslovom Ženska: ljubezni, izgube, obleke. Ženske zgodbe so zabavne, življenjske in resnične. V sebi nosijo smeh, veselje, ljubezen, tudi solze, tolažbo in razumevanje. Prav nič niso žensko pristranske, ampak osvežujoče realne in brutalno iskrene. So tudi nežne in sočutne, močne, takšne kot ženske so – nepremagljive. Ker svojo moč vedno zgradijo na vztrajnosti in milini. Tekst je napisan na podlagi knjige Ilene Beckerman. Igrajo: Mojca Funkl, Nataša Barbara Gračner, Desa Muck, Vesna Pernarčič in Saša Pavlin Stošić.

Čarobno potovanje na luno in Francoska depeša

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17. uri sinhroniziran animirani družinski film Čarobno potovanje na luno, ob 19. uri pa romantično, komično dramo Francoska depeša. Ljubezensko pismo novinarjem, postavljeno v predal ameriškega časopisa v izmišljenem francoskem mestu 20. stoletja oživi zbirko treh zgodb, objavljenih v Francoski depeši.

Spider Man: Ni poti domov

V kinodvorani Delavskega doma Zagorje pa si lahko danes ob 19. uri ogledate znanstveno fantastično akcijo Spider Man: Ni poti domov. Prvič v Spider Manovi filmski zgodovini je identiteta junaka razkrita in odgovornosti, ki jih ima kot superjunak, so nenadoma v konfliktu z njegovim vsakdanjim življenjem, zato so vsi, ki so mu pri srcu, v nevarnosti. Ko zaprosi Doktorja Strangea, naj mu pomaga obnoviti skrivnost, urok pretrga njun svet in osvobodi najmočnejše zlikovce, kar se jih je kdaj spopadlo z vsemi Spider Mani v kateremkoli vesolju. Peter bo zdaj moral premagati največji izziv doslej, ki ne bo samo za vedno spremenil njegove prihodnosti, temveč tudi prihodnost multi vesolja.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Anton Gnus

Na današnji dan se je leta 1863 rodil šolnik in narodni gospodar Anton Gnus. Od leta 1896 do upokojitve leta 1925 je deloval kot nadučitelj in ravnatelj šole na Dolu pri Hrastniku, kjer je bil tudi soustanovitelj Sokola ter Bralnega in Gasilnega društva. Bil je tudi ustanovitelj in predsednik dolske posojilnice. Umrl je 18. januarja leta 1944 na Dolu pri Hrastniku.

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus