Padla s postelje

V soboto, 8. januarja, ob 10.57 so na Kršičevem hribu v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje nudili pomoč onemogli osebi, ki je padla iz postelje. Oseba ni bila poškodovana.

Ujeta v dvigalu

Ob 11.20 je v Ulici Sallaumines v Trbovljah zaradi okvare dvigala v njem ostala ujeta oseba. Gasilci PGD Trbovlje so s tehničnim posegom rešili osebo in obvestili vzdrževalce.

Onesnažil 7 km ceste

Ob 11.23 je na regionalni cesti od naselja Bevško in skozi celotno mesto Trbovlje iz neznanega vozila iztekalo hidravlično olje, zaradi česar je prišlo do onesnaženja cestišča v razdalji okoli 7 kilometrov. Gasilci PGD Trbovlje in delavci CGP Kisovec so zavarovali kraj dogodka in vpojno sredstvo posuli po iztekli tekočini.

Brez elektrike

Ob 11.29 so v naseljih Retje nad Trbovljam, Prapretno pri Hrastniku, Hrastnik in Studence v občini Hrastnik in delu Trbovelj zaradi okvare na električnem omrežju odjemalci ostali brez električne energije. Napako so odpravili dežurni Elektra Ljubljana.

Zagorele saje

Ob 18.28 so v Potoški vasi, občina Zagorje ob Savi, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zagorje in Kotredež so goreče saje pogasili, preventivno pregledali kurišče ter okolico dimnika s termovizijsko kamero, prezračili prostore in odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Savus

Fotografija je simbolična.