Na podelitvi priznanj in nagrad Frana Gerbiča, ki je potekala 8. junija v Kulturnem domu v Cerknici, rojstnem kraju Frana Gerbiča, je bila med dobitniki priznanj za leto 2021 tudi Nataša Burger, učiteljica flavte na Glasbeni šoli Zagorje.

Nataša Burger je diplomirala iz flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se leta 1996 redno zaposlila na Glasbeni šoli Zagorje. Tam je že vrsto let ena izmed najuspešnejših pedagogov.

Svojemu poklicu je popolnoma predana, obenem pa strokovna, natančna in dosledna. Ni naključje, da se je v 29 letih pedagoškega dela s svojimi učenci udeležila kar 36 tekmovanj ter osvojila 74 nagrad in priznanj. Od tega 18 na tekmovanju TEMSIG, tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije.

Devet njenih učenk je šolanje nadaljevalo na srednji stopnji in akademiji za glasbo, tri med njimi pa so študij nadaljevale v tujini, kjer so magistrirale z odliko. Dve od njih sta svojo poklicno pot začele tudi v najuglednejših evropskih orkestrih – Simfoničnem orkestru v Baslu in Münchenski filharmoniji.

Posebno poglavje na njeni zelo uspešni poklicni poti zagotovo predstavlja Orkester flavt Glasbene šole Zagorje, ki je bil na njeno pobudo ustanovljen leta 2004 in je bil prvi takšen orkester v državi. Iz majhne zasedbe je v 17 letih postal pravi orkester, ki v sebi združuje mladost, veselje, izkušnje in trdo delo vseh, ki so sodelovali in še sodelujejo v njem. Orkester je od začetka svojega delovanja izvedel kar 21 samostojnih koncertov v Sloveniji in tujini.

Nataša Burger je človek številnih talentov in sposobnosti. Poleg pedagoškega dela na Glasbeni šoli Zagorje je bila med drugim kar 20 let zunanja sodelavka Radia Kum Trbovlje. Tam je poleg vodenja jutranjega progama nekaj let vodila tudi svojo oddajo o klasični glasbi. Ob tem pa je vodila še več kot 40 prireditev in dogodkov.

Savus

Foto: osebni arhiv (Nataša Burger druga z leve)