V petek, 11. junija, je v Delavskem domu Hrastnik potekala predstavitev finalistov in finalistk Slovenske note 2021, na kateri so premierno odpeli svoje pesmi. Ob koncu svojega nastopa so izžrebali še številke, pod katerimi se bodo predstavili na finalnem večeru, 18. septembra.

Prireditev sta vodila Sara Praznik in Nejc Ašič. Finalisti so tako premierno odpeli svoje pesmi, ki jih lahko poslušate na YouTube kanalu Slovenske note. In sicer Matic Dokler (V sobi), Tinkara Jančar Vrhovnik (Tam nekje), Neli Jerot (Pokaži mi pot), Denis Katančič (Predaleč), Kiki (Punčka iz papirja), Katja Kos (Padam), Pia Katarina Kremžar (Žal mi je), Ina Olup (Samo midva), Lana Škof (Tvoj šepet) in Primož Vidovič (Pa vendar, draga).

Na finalnem večeru bodo nastopili po naslednjem vrstnem redu: Lana Škof, Primož Vidovič, Katja Kos, Matic Dokler, Denis Katančič, Pia Katarina Kremžar, Ina Olup, Kiki, Neli Jerot in Tinkara Jančar Vrhovnik.

Slogan letošnje Slovenske note je #Začutisvojopesem, ki pa se ne nanaša na tekmovalce, ampak na gledalce, da začutijo svojo najljubšo pesem. Finalni večer bo, za razliko od predstavitve pesmi, potekal v živo, 18. septembra, ob 20. uri v Delavskem domu Hrastnik.

Sabina Bravec

Foto: Jernej Peklar in Sabina Bravec