Zasavski YouTuber Igor Gošte je pripravil reportažno oddajo, ki je nastala na zaključni prireditvi S teboj sem jaz, ki jo je prejšnji teden organiziral Varstveno delovni center Zasavje (VDC).

»VIP pomeni, da si želimo Vključujočo, Inovativno in Povezano družbo, kjer se ne bomo delili na naše in vaše, na bolj ali manj zdrave, na bele in črne … Vključujočo družbo gradimo celovito, na dveh glavnih temeljih hkrati. Prvi temelj so kompetence in samozavest invalidov, drugi pa je kreativno medsektorsko povezovanje in sodelovanje vodilnih, zaposlenih v različnih organizacijah ter sodelovanje učiteljev in otrok, da se skupaj naučimo odstranjevati ovire v naših glavah. Vse s ciljem, da postanemo vključujoča (VIP) družba za vse,« pravijo v VDC Zasavje.

V reportaži boste ob izjavah in razmišljanjih sodelujočih videli tudi posnetke z zaključne prireditve S teboj sem jaz. Sodelovali so: direktorica VDC Zasavje dr. Špela Režun, trenerka razmišljanja Nastja Mulej, direktor Mladinskega centra Zagorje Marko Pavlovič, direktorica Zdravstvenega doma Zagorje Saša Bajda, direktorica Vrtca Zagorje Darja Rakovič, direktorica Zasavske ljudske univerze Polona Trebušak, ravnateljica OŠ Tončke Čeč Trbovlje Katarina Pajer Povh, mladostnici Lina Ranzinger in Helena Ditar, uporabnika VDC Miran Ameršek in Milena Planinšek, Domen Pociecha iz VDC ter Miss Slovenije 2019 Špela Alič. Oglejte si, kako so se na modni stezi sprehodile kandidatke za Miss Slovenije, uporabnice VDC-ja in druge udeleženke zaključne prireditve. Vredno si je zapomniti besede aktualne Miss Slovenije Špele Alič, ki je za uporabnike VDC-ja dejala, da bolj pristnih, družabnih in srčnih ljudi še ni spoznala.

Igor Gošte

Foto: Igor Gošte


Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekPredstavitev pesmi Slovenske note 2021