sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Podjetnica Sibila Ložina

Sibila Ložina je samostojna podjetnica, ki ima na Majcenovi 4 v Trbovljah svojo trgovino Montekukuli. V trgovini prodaja drobne izdelke, večinoma živila. Trgovino so odprli decembra leta 1991, zato letos praznujejo že 30. obletnico delovanja.

Podjetniško pot je začela pred 30. leti, ko so bile privatne trgovine še v povojih. V spodnjem nadstropju hiše, v kateri živijo njeni starši, je odprla trgovino z živili. Od takrat dalje se trgovino trudi obdržati na trgu, ki pa je za majhne trgovce čedalje bolj neprijazen. Njihove konkurenčne prednosti so osebna komunikacija s strankami, prodaja izdelkov lokalnih pridelovalcev in odzivnost na želje kupcev.

Podjetje vodi sama, tako da je lastnica, poslovodja in še kaj drugega. Zaposlene ima tri osebe, občasno pa ji pomagata tudi njena starša, med počitnicami pa še hči. V prihodnje ne namerava zaposlovati, saj trenutno čaka dijaka, ki bo prišel na opravljanje obvezne prakse.

Njen načrt je preživeti. Ob pomnožitvi trgovskih centrov je delo v majhni trgovini še bolj zahtevno, zato se bo trudila, da bodo še naprej konkurenčni in obdržali trgovino. To bodo storili tako s cenami kot z izbiro in prijaznostjo.

PR objava


 

Previous article
Next article

Isti avtor