V soboto, 19. junija, je Rokometni klub Dol TKI Hrastnik pripravil 21. turnir v mini rokometu Zasavje cup 2021. V kategoriji dečkov, letniki 2011 in 2012, se je pomerilo 14 ekip iz Slovenije. Med letniki 2011 se nastopile tudi deklice iz RK Izola, katere so se dostojno kosale z vrstniki in prikazale veliko rokometnega znanja in želje.

Poleg igranja rokometa so organizatorji za igralce pripravili nekaj aktivnosti, ki so jih prilagodili omejitvenim ukrepom zaradi korone. Tradicionalno so vsi udeleženci dobili medalje, najboljši trije klubi v vsaki konkurenci pa so bili nagrajeni tudi s pokali. V obeh kategorijah je organizator razglasil najboljše  igralce. Kot vsako leto, so se otroci po končani podelitvi nagrad razveselili padajočih balonov izpod stropa Dolanke, ekipa OŠ Stična pa je domov odšla z novim televizijskim sprejemnikom.

Pri podeljevanju nagrad sta prisotne presenetila domači legionar Janez Guček, ki je odigral več kot uspešno sezono v španski prvi ligi in Trboveljčan Matic Grošelj, ki se po končani sezoni v dresu Celja Pivovarne Laško odpravlja v francosko ligo. Poleg omenjenih sta nagrade in priznanja podeljevala še župan občine Hrastnik Marko Funkl ter predsednik domačega kluba Dejan Selak.

Med dečki 2011 je zmagala ekipa OŠ Stična pred RD Koper in RK Dol TKI Hrastnik. Najboljša peterka: Nej Rapotec (Koper), Rok Slana, Taj Strmole Skok (oba OŠ Stična), Sven Zdovc in Oto Petrič (oba Dol TKI Hrastnik).

Med dečki letnika 2012 so zmagali domačini, RK Dol TKI Hrastni pred RD Ribnica in RK Radeče. Najboljša peterka: Urban Košir, Žan Lesar (oba RD Ribnica), Mark Debevc (RK Radeče), Žiga Mežnarič in Žiga Gerčar (oba RK Dol TKI Hrastnik).

Savus

Foto: RK Dol TKI Hrastnik


 

Prejšnji članekMladi gasilci zavzeli Mrzlico
Naslednji članekRdeči križ Zagorje prejel denar za letovanje otrok