V vikendu od 18. do 20. junija je Gasilska zveza Trbovlje pripravila tabor gasilske mladine, ki ga je obiskalo 20 mladih gasilcev iz treh društev v Trbovljah (PGD Trbovlje-mesto, PGD Čeče, PGD Dobovec). Objavljamo prispevek oz. poročilo, ki nam ga je poslal tajnik PGD Trbovlje-mesto Urban Krevl.

Prvi dan smo se z otroci razpakirali in se porazdelili po šotorih. Vsak šotor si je nadal ime in si izobesil svojo unikatno zastavo oziroma grb. Za začetek smo se naučili nekaj o osebnosti gasilca nato pa je sledila že večerja. Privoščili smo si sladke palačinke. Zvečer smo se zbrali okrog kurišča, kjer smo skupaj zanetili pravi taborni ogenj, ki ni ugasnil do nedelje. Mentorji in otroci smo se čez celo noč menjavali na t.i. nočni straži, da ogenj ni ugasnil.

V soboto zjutraj smo se zbudili na glas gasilske sirene in tako se je začel nov dan poln aktivnosti in dogodivščin. Pred zajtrkom smo se razgibali, nato pa smo v dopoldanskem času zopet zasedli klopi naše ”učilnice pod nebom”. Spoznali smo se z razvrščanjem in pravili gasilskega korakanja. Dobili smo tudi obisk iz Policijske postaje Trbovlje in Rdečega križa Trbovlje, pripravili so nam zanimivi predstavitvi. Sledilo je kosilo ter manjši počitek.

Po počitku pa so nas obiskali podžupanja Občine Trbovlje, vodstvo Gasilske zveze Trbovlje, poveljnik Zasavske regije ter poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite. Kmalu po njihovem obisku pa smo se že spoznavali z gasilsko opremo in vozili ter požarno preventivo. Sonce je zelo pripekalo, zato smo se oblekli v kopalke, napolnili smo vodne balone in imeli smo pravo vojno z vodnimi balončki. Mentorji pa smo namesto balonov ponagajali s polno gasilsko cevjo. Kar kmalu po vojni z balončki nas je presenetila sprememba vremena, saj je začelo deževati. Skrili smo se v šotore, da je prenehalo deževati. Dež nam ni uničil veselja in zabave! Ko se je zbistrilo smo pograbili žogo, loparje, frizbije, barvice in se igrali in zabavali naprej. Po večerji smo se zbrali okrog našega tabornega ognja in imeli smo svojo predstavo Pokaži kaj znaš. Pokazali smo svoje talente, si povedali par vicev in zgodbic ter se pošteno nasmejali. Kot prejšnjo noč, smo se zopet menjavali na nočni straži.

In že je bila nedelja. Zjutraj smo se spet razgibali, pojedli zajtrk in začeli pakirati. Po pakiranju smo na hitro ponovili prvo pomoč in oživljanje. Po kosilu smo se zbrali še v zadnjem zboru, podali smo si nekaj lepih besed in zahval, podelili smo si priznanja za najbolj urejen šotor in najboljši nastop na pokaži kaj znaš. Tako je tabor minil in odpeljali smo se proti dolini.

Jon iz PGD Dobovec je povedal, da je bil tabor super, še posebej nočna straža tabornega ognja. Tia in Neža pa sta povedali, da je bil najboljši del tabora živciranje mentorjev. Vsi pa smo enakega mnenja, da mora tabor gasilske mladine postati tradicionalen.

GZ Trbovlje

Foto: GZ Trbovlje

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekMladi so spet uživali v rokometu