V sredo, 24. novembra, ob 18. uri bo v Delavskem domu Trbovlje potekal javni pogovor z naslovom Trbovlje v Evropi – prihodnost izobraževanja in kulture. Namenjen je razpravi o kulturi in izobraževanju ter njunem stanju v občini Trbovlje.

Predstavniki lokalnih institucij s področja izobraževanja in kultura bodo v dialogu s članico Evropskega parlamenta in članico Evropskega odbora regij Tanjo Fajon ter lokalno skupnostjo spregovorili o trenutnem stanju na izpostavljenih področjih, priložnostih, ki jih zaznajo, ter pomoči, ki jo potrebujejo ali pogrešajo – oboje s strani Evropske unije.

V pogovor se lahko z lastnimi mnenji in predlogi vključite v živo ali preko Zooma-a. Pogovor se bo namreč prenašal preko spletnih strani organizatorjev. Vse predstavitve, ideje in predlogi bodo posredovali Evropskemu komiteju regij in uporabljeni bodo pri nadaljnjem načrtovanju razvoja področij kulture in izobraževanja v občini Trbovlje.

Obvezne so predhodne prijave preko obrazca, ki ga najdete na tej povezavi. Pogoj za udeležbo v živo je izpolnjevanje pogoja PCT.

Vsi, ki bi želeli sodelovati na daljavo, sporočite na info@vgc-zasavje.si ali na številko 068 613 954.

Dogodek organizirajo Občina Trbovlje, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, Zasavska ljudska univerza ter Zavod za mladino in šport Trbovlje.

Savus

Foto: ZLU