Uroš Stoklas, vrhunski kegljač in ultra kolesar, v sodelovanju s Spin centrom Izlake že tretjič organizira Dobrodelnih 24 ur športa. Tudi letos bo Stoklas kolesaril 24 ur. Pridružite se mu lahko v soboto, 22. februarja, ob 20. uri v Spin centru na Izlakah in  ga spremljate čez celo noč in dan s kolesarjenjem ali tekom.

»V lanskem letu smo bili zelo pridni in zbrali neverjetnih 3000 evrov. V celoti smo jih podarili OŠ Slavko Grum. Letos pa zbiramo sredstva za triletnega Tita iz Trbovelj, ki ima prirojeno genetsko bolezen Duchennova mišična distrofija. To je huda bolezen, ki prizadene vse mišice v telesu, tako da otrok sčasoma preneha hoditi in z leti postane nepokreten. Sredstva bodo namenjena za izvajanje terapij z matičnimi celicami« so zapisali organizatorji prireditve v sporočilu za javnost.

V nedeljo bodo pripravili tudi vodeno vadbo. Ob 9. uri bodo pričeli z jutranjim DeepWork treningom in takrat se tudi začne tekmovanje v duatlonu. Tekmujeta dve osebi, kjer ena teče, druga pa kolesari eno uro. Doseženi kilometrini se seštejeta in s tem dobimo rezultat para.

Od 14. do 17.30 ure bo potekalo Street lifting tekmovanje v treh disciplinah: pull up, dipsi in sklece. Od 15. do 17.30 ure pa bo potekalo še tekmovanje Strong man: kombinacija dveh disciplin, bench press in počepov z 50 kg težkim bremenom.

Ob 18. uri se začnejo tri vadbe. Attack (kondicijski trening z motivacijsko glasbo), dve uri Indoor bike (kolesarjenje na sobnih kolesih) in telovadba za otroke s priznanim trenerjem Anžetom, ki po celem Zasavju skrbi, da se naši otroci motorično razvijajo.

Ob 19. uri sledi še Just fit, to je trening moči z utežmi. V 50 minutah obdelamo celo telo. Anže pa bo nadaljeval s telovadbo za otroke.

»Ob 20. uri bo pripeljal Uroš Stoklas v cilj in seveda tudi mi z njim. Podrobnosti si poglejte na Facebook straneh Dobrodelnih 24 ur športa in Uroš Stoklas – ultra cyclist,« še sporočajo organizatorji. In dodajajo: »Zašvicaj za dober namen!«

DT

Foto: arhiv Spin centra