V sredo, 28. julija, bodo olimpijske igre povsem zasavske. Na njih bodo namreč nastopili prav vsi zasavski olimpijci. Darko Jorgić bo nastopil v četrtfinalu, Peter Kauzer v kvalifikacijah, Primož Roglič pa na kronometru. Zasavske pesti bodo močno stisnjene kar celo dopoldne.

Hrastničan Darko Jorgić se bo okrog 9. ure po slovenskem času v četrtfinalu pomeril z Jun Ju Linom s Tajvana, ki je na svetovni lestvici na sedmem mestu. Jorgića čaka zanimiva in težka tekma. V nižjih kategorijah se je z Ju Linom že pomeril in ga tudi premagal. »Takrat še ni bil na taki ravni, zato tisti zmagi ne bi pripisoval velikega pomena. Vsekakor gre za odličnega igralca, še enega izmed najboljših desetih na svetu. Je hiter z mize, kar mi ne ustreza najbolj. Zdaj bo pritisk še večji, boril se bom za kolajno. Verjamem, da mu ne bom podlegel in da to ne bo vplivalo na mojo igro,« je pred jutrišnjo tekmo za TV Slovenija povedal Jorgić.

Prvič pa se bo na letošnjih olimpijskih igrah preizkusil hrastniški kajakaš Peter Kauzer, ki ga čakajo kvalifikacije. Prenos tekme bo ob 6.47 uri zjutraj po našem času. Njegovi cilji so jasni. »To je boj za kolajno, tukaj ni česa skrivati. Na moji strani so izkušnje, lažje pa bo tudi zato, ker medaljo že imam,« je za TV Slovenija povedal Kauzer.

Kot edini Slovenec pa bo v kronometru nastopil kolesar Primož Roglič. Kronometer se bo začel ob 7. uri po slovenskem času, Roglič pa se bo na 44,2 kilometrov dolgo pot podal ob 9.01 uri. Proga bo zahtevna, saj ima precej vzponov, na dirkališču Fudži pa bodo prekolesarili dva kroga. »Sama trasa je precej razgibana, ni neke ravnine. Tudi na dirkališču je precej razgibano, tako da bo to poseben izziv. Moj načrt je priti čim hitreje navzdol, priti čez ovinke in pritisniti čim bolj po klancu navzgor. Moj glavni fokus bo iztisniti iz sebe kolikor se da, in videli bomo, kako bo šlo,« je za TV Slovenija pred kronometrom povedal Kisovčan.

Srečno, fantje!

Sabina Bravec

Foto: OKS


 

Prejšnji članekOgljikovi hidrati
Naslednji članekMoje morje