Mladinski oddelek v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje  bo skoraj celoten junij zaprt zaradi gradbenih del. Knjižnica posluje po letnem času. Še vedno veljajo nekatere omejitve. Nekatere dogodke bodo izpeljali preko socialnih omrežij.

Mladinski oddelek Knjižnice Toneta Seliškarja v Trbovljah bo od 5. do 26. junija zaradi gradbenih del zaprt. V stavbi namreč gradijo dvigalo, ki posega tudi v prostor knjižnice, zato izposoja na mladinskem oddelku ne bo možna.- Mladinsko gradivo si lahko v tem času člani knjižnice ogledajo v enoti Dom svobode.

Odpiralni čas knjižnice je čez poletje (1. 6. do 31. 8.) prilagojen poletnemu času. V ponedeljek in torek je odprta od 13. do 20. ure, ostale tri delovne dni pa od 8. do 14. ure. Ob sobotah in nedeljah je knjižnica zaprta. Enota Dom svobode je odprta v ponedeljek in torek od 16. do 19. ure, v petek pa od 8. do 11. ure.

Še vedno omogočajo predhodno naročilo želenega gradiva po mailu knjiznicatrb@trb.sik.si, telefonu (03 56 25 712) ali preko portala Cobiss ter storitve Moja knjižnica. Naročeno gradivo bodo člani knjižnice lahko prevzeli naslednji delovni dan.

Še vedno veljajo ob obisku knjižnice posebna priporočila: »V knjižnico vstopajte le, če ste zdravi. Med obiskom knjižnice nosite zaščitno masko. Ob vstopu si razkužite roke. Vstopajte posamično in upoštevajte omejitve gibanja v knjižnici. Ohranjajte razdaljo 1,5 m. Poskrbite za higieno kašlja. Gradivo naročite vnaprej. Omogočamo prosti pristop do gradiva. Knjige, ki si jih ne boste izposodili, vrnite na posebej označeno mesto.«

Sicer pa v knjižnici že potekajo dejavnosti. Nekaj načrtovanih dogodkov so preselili iz prostorov knjižnice na splet. Na njihovi facebook strani so tako 3. junija pripravili trenutke za poezijo in prozo na Facebooku z Nino Novak Oiseau, trboveljsko pesnico.

Za bolj pester dan objavljamo nekaj njenih verzov:

 


Razigranost,

zvitost,

navihanost

in otroškost

duše

omehčajo

srce.

———-

V strast.

V strast me ovij,

ne v tesnobo.

/Nina Novak Oiseau/


Savus

Foto: arhiv Savus