Kot smo napovedali, je ta konec tedna potekal prvi dvodnevni virtualni koncert z naslovom V tri glasne. V organizaciji trboveljske izpostave JSKD in društva Trbovlje Novomedijsko Mesto (TNM), je koncert potekal na You Tube kanalu v dveh delih, zanj pa so zasavski glasbeniki prispevali svoje posnetke iz karantene.

Tako prvi kot drugi koncert si je ogledalo preko 500 gledalcev, kar je organizatorje razveselilo in nekoliko tudi presenetilo, saj je šlo za prvi tovrstni dogodek, za katerega so sicer računali, da bo pred zaslone privabil številne ljubitelje zasavske glasbe, a na številko več kot 1000 niso upali računati. Sploh, ker je pri sobotnem dogodku prišlo do nepričakovanih tehničnih težav, zaradi katerih so morali koncert predvajati z enodnevno zamudo.

»Ob tej priložnosti se moram iskreno zahvaliti organizacijskemu odboru, celi ekipi TNM, Vesni Jesih, Bogdanu in Vidu Štehu, Maši Jazbec, Kaji Čop, Dejanu Bregarju ter vsem skupinam in posameznikom, ki so bili pripravljeni sodelovati in prispevati svoj delček glasbenega ustvarjanja,« je za Savus povedal Blaž Rojko, vodja trboveljske izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Spomnimo, da so na koncertu V tri glasne, ki je vsaj virtualno pričaral koncertno vzdušje ob prazniku Trbovelj, ki jim je situacija zaradi nove koronavirusne bolezni Covid-19 odvzela tradicionalni prireditvi Anduht in Nohšiht, nastopili: skupine Laibach, Orlek, Life on display, Grable, Ping Pong Party Band, Primož Siter & Sašo Piskar, Rok Hvala, Big Band Zagorje, KD Svoboda Center Folklora Trbovlje, Evergreen, Blaž in Eva Rojko, Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje, Kvazi Cirkus, Terminal Disease, Hard Division, Warning in Delavska godba Trbovlje.

EN

Foto: arhiv TNM