Rokometni ženski klub Zagorje je že začel z novo tekmovalno sezono. Za uvod so mladinke in članice sodelovale na dveh pripravljalnih turnirjih – udeležile so se turnirja v Borovljah, v okviru prireditev ob občinskem prazniku Občine Zagorje ob Savi, pa so mednarodni turnir organizirale doma.

Mednarodnega turnirja so se v Zagorju udeležile ekipe Orkan iz pobratenega Omiša, avstrijski prvoligaš SC Ferlach in domača ekipa.

Priprave mladink, članic, kadetinj in starejših deklic na novo sezono tečejo že od sredine avgusta, saj je klub organiziral tudi krajše priprave na Mrzlici. V naslednjih dneh pa bodo s treningi začele tudi mlajše deklice.

Članice RŽK Zagorje so že odigrale prvo tekmo z RK Krim – Mercator v Stožicah in izgubile, a so kljub temu pokazale kakovostno igro. Mladinke pa čakajo na kvalifikacije za vstop v prvo žensko mladinsko rokometno ligo. Prva kvalifikacijska tekma bo v ponedeljek, 13. septembra, ob 18. uri v športni dvorani v Zagorju. Zagorske rokometašice se bodo tam pomerile z ekipo s Ptuja, kjer bo teden kasneje tudi povratna tekma.

RŽK Zagorje sodeluje tudi z zagorskimi osnovnimi šolami. Prihodnji teden bodo tako začeli s predstavitvami rokometnega kluba, ki bodo namenjene šolarkam, ki se jim želijo pridružiti.

Savus

Foto: Facebook RŽK Zagorje