sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Veterani v spomin na Petriča

Letos so organizatorji v goste poklicali vnukinjo cenjenega inženirja Manjo Križman, ki se je dogodka z veseljem udeležila skupaj z možem Andrejem in otrokoma Saro in Jernejem. Poleg njih se je dogodka prav tako udeležil tudi nekdanji trener in selektor Zdenko Verdenik, ki je v svoji karieri vodil mnoge klube doma in v tujini, med domačimi v letih 1979 in 1980 tudi trboveljskega Rudarja.
Kdo je bil Alfred Petrič?? Vsem, ki so v prejšnjem tisočletju kadarkoli prišli na trboveljski »fuzbaplac«, je bilo njegovo ime znano. Bil je človek s pokončno, markantno držo, uglajeno govorico in predvsem z veliko čuta za posluh in pomoč. Govorec, katerega besede so imele vedno smisel in obenem nauk. Po 2. svetovni vojni je prišel v Trbovlje, se zaposlil v Cementarni Trbovlje in bil kasneje tudi dolgoletni direktor te firme. Ves čas življenja v Trbovljah pa je deloval tudi kot funkcionar NK Rudar Trbovlje, kjer je bil dolga leta direktor kluba in tudi tehnični direktor. Najbolj si je prizadeval pri delu z mladimi, saj se je zelo dobro zavedal, da samo odlično delo z mladimi pomeni tudi dobro prihodnost za klub. Za svoje delo v športu je prejel veliko plaket in priznanj, med njimi leta 1973 Bloudkovo nagrado za organizacijsko delo, leta 1987 Prvojunijsko nagrado občine Trbovlje, leta 1995 pa je postal tudi častni član Nogometne Zveze Slovenije.

Na turnirju so sodelovala tri moštva in sicer Starejši veterani NK Rudar Trbovlje, Mlajši veterani NK Rudar Trbovlje in veterani iz sosednjega Zagorja. Turnir se je pričel s prvim srečanjem, po srečanju pa so v uradnem delu turnirja pa so se prisotni spomnili spoštovanega ing. Petriča. Veterani so se na svoj način zahvalili za vsa njegova dobra dela in besede: z enominutnim stoječim aplavzom. Nekaj besed je z vsemi podelila tudi vnukinja Manja, ki je ob tej priložnosti dobila v dar tudi spominsko plaketo na športni dogodek.

Nato sta se odigrali še dve srečanji, po krajšem odmoru se je vrhu tribune pričelo še prijateljsko druženje vseh sodelujočih in gostov. Pokale za udeležbo je podelil gost Zdenko Verdenik. Ob tem je povedal nekaj besed spomina na Petriča in Rudar ter leta, ki so še vedno zelo lepo zapisana v njegovem spominu.

Tudi takšni dogodki, kot je bil memorialni turnir na umetni zelenici Rudarja, nosijo del »krivde«, da je Rudar lepo zapisan v spominih mnogih ljudi, tako kot ime Alfreda Petriča.

Darko Kunič

Isti avtor