sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Trki in popadljivi psi

Zagorje
V petek, 17. junija, so policisti mladoletnemu občanu zasegli neznano posušeno rastlino, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni preiskavi, bo izveden prekrškovni postopek.

Policisti so prejeli prijavo občana, da je neznani storilec poškodoval vrata na parkiranem avtomobilu. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja.

Policisti so bili obveščeni o pojavu vozila s tujimi registrskimi oznakami. Neznane osebe naj bi pred trgovino v Zagorju pobirale prostovoljne prispevke. Občanom policisti svetujejo, da so previdni pri izročanju prostovoljnih prispevkov in da pri osebah preverijo upravičenost pobiranja (dovoljenje UE). V kolikor ugotovijo, da za to nimajo ustreznega dovoljenja, jih naprošajo, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo 113.

V nedeljo, 19. junija, je občanka prijavila lastnico psa, katere pes je skočil vanjo, ona pa se ga je tako prestrašila, da je padla in se poškodovala. Policisti so opravili razgovor z lastnico in ji izrekli globo po Zakonu o zaščiti živali.

Še vedno pa zbirajo obvestila o prometni nesreči z majhno materialno škodo, v kateri se udeleženca nista mogla sporazumeti o krivdi.

Trbovlje

V petek popoldne so  policisti  intervenirali  v Trbovljah, kjer je 31-letnik  z  glasno  glasbo  motil občane. Zaradi kršitve javnega reda in miru so mu izrekli opozorilo.

Prav tako popoldne je  53-letni voznik osebnega vozila pri obračanju trčil v parkirano  vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil oškodovanca oziroma  obvestil  policijo. Policisti so kršitelja izsledili na domu in mu izrekli globo.

Lažje telesno pa sta se poškodovala voznika v trku na glavni cesti med Zagorjem ob Savi in Trbovljami. Nesrečo je povzročil 23-letni voznik, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj. Policisti so mu izrekli globo.

Tudi v Trbovljah so policisti obravnavali kršitev Zakona o zaščiti živali. Izrekli so globo lastniku psa, ki je ugriznil občanko.

V nedeljo je občan prijavil, da mu je 48-letni občan poškodoval garažo in ga s tem oškodoval za 200 evrov. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o dogodku obvestili pristojno tožilstvo.

Hrastnik

V soboto so policisti v Hrastniku občanu zasegli neznano  posušeno rastlino, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni preiskavi, bo izveden prekrškovni postopek.

Neznanec pa je občanu poškodoval komarnike na oknih in vhodnih vratih lesene ute. S tem ga je oškodoval za nekaj sto evrov.

ZT

Isti avtor