Po dveh letih samevanja tribun v dolini pod Poncami bo v četrtek, 24. marca, navijaška mesta ob izteku planiške letalnice znova zasedlo več tisoč ljubiteljev smučarskih skokov. Zavarovalnica Triglav bo v okviru akcije Otroci Triglava v Planici ogled kvalifikacijske tekme ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih omogočila več kot 3770 otrokom s spremljevalci, 11 velikim družinam in okoli 200 osebam s posebnimi potrebami. Med njimi bo več kot 200 otrok in njihovih spremljevalcev iz Zasavja.

Med tistimi, ki se dogodka najbolj veselijo, so poleg najmlajših navijačev zagotovo tudi smučarji skakalci. »Zaključek sezone je v mojih očeh dogodek, ki ga soustvarjamo tako skakalci kot tudi navijači. Ker v zadnjih dveh letih v Planici ni bilo navijačev, imam občutek, kot da ni bilo niti Planice. Zato me misel, da bodo tribune ob izteku skakalnice ponovno zasedli mladi ljubitelji smučarskih skokov, zelo veseli. Vedno mi je lepo, ko se po skoku ustavim med najmlajšimi gledalci, ki jim srce gori za navijanje,« je v pričakovanju zadnjih tekem letošnje sezone povedal Peter Prevc in ob tem v Planico povabil ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij: »Močno upam, da navijači pogrešajo planiški praznik prav toliko, kot jaz pogrešam njih. Zato res lepo vabim vse generacije, naj pridejo v Planico, kjer bomo skupaj ustvarili nepozabne spomine.«

V sklopu akcije bo ogled kvalifikacijske tekme Zavarovalnica Triglav omogočila tudi osnovnošolcem iz Zasavja. »Na trboveljski območni enoti Zavarovalnice Triglav ogled največjega slovenskega športnega spektakla že tradicionalno omogočamo zasavskim osnovnošolcem. Po dvoletnem premoru bomo možnost navijanja za smučarske skakalce sveta tokrat omogočili učencem štirih osnovnih šol iz Zagorja, Izlak in Hrastnika ter eni veliki družini. Vsem skupaj želim nepozabno doživetje, ki naj ob pogledu na naše vrle smučarje skakalce najmlajše navijače spodbudi k športnemu oziroma aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu,« je pred četrtkovim dnevom v Planici povedala direktorica območne enote Trbovlje v Zavarovalnici Triglav Mojca Brečko.

Savus

Foto: Arhiv Zavarovalnice Triglav