nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Štirinajsti jamatlon uspešno zaključen

V soboto, 25. junija, so bili v Hrastniku mnogi obrazi nasmejani do ušes. Čeprav so bila oblačila umazana in mokra, so bili jamatlonke in jamatlonci zadovoljni kot le kaj. Jamatlona se je udeležilo 118 udeležencev v 33 ekipah. Tako Perkmandeljc kot udeleženci so bili nad izvedbo navdušeni.

Timea Orter iz skupine Blokuci, ki se je jamatlona udeležila že četrtič, je povedala, da je bilo super: “Vroče ni bilo, mokro je bilo.” Najbolj všeč ji je bilo, ko se je morala plaziti čez rov.

Ekipa Pogumni 2 je povedala, da je bila izkušnja super in jima je bilo všeč vse: “Super izkušnja, sploh na začetku sem bila kar presenečena, ko so bile ovire že takoj. Najbolj všeč mi je bil bazen.” Jamatlona so se udeležile prvič, pravijo pa, da pridejo še na zimski jamatlon. “Malo smo tekle, malo hodile. Bile so super ekipe in super družba. Bil je res timski duh in pozitiva. Res je super,” so dodale.

Ekipa Fantastic four, ki se je jamatlona udeležila prvič, je povedala, da je bila prireditev izpeljana “v nulo” in da pridejo še na zimski jamatlon: “Pričakovale smo še več vode. Najbolj nam je bilo všeč ovira plazenje.” “Ker sem mala, so me najbolj utrudili vagončki,” je dejala ena izmed udeleženk ekipe.

Člani ekipe Burgermajstr, v kateri so sodelovali župani treh slovenskih občin, pa je povedala, da so zelo veseli, da so se lahko udeležili tega jamatlona. Pravijo, da se bodo jamatlona udeležili še kdaj in povabili še kakšnega župana. Všeč jim je bilo, da teren ni bil raven in da je bilo veliko presenečenj. “Najboljša ovira je bila z vodo ali pa bazen,” so dejali. Podali pa so tudi predlog za naslednji jamatlon, in sicer, da bi naredili še en krog. Župan Občine Hrastnik se je jamatlona udeležil drugič, ostali pa prvič.

Priznanja

Nad izvedbo letošnjega jamatlona so bili torej navdušeni prav vsi, še posebej pa tisti, ki so prejeli nagrade in priznanja.

Nagrade za met bata škornja v kuolmkišto so prejeli Jasmin Šiljić (Ahil fitnes) – 9 zadetkov, Sara Dolinar (Hude bejbe) – 6 zadetkov in Marija Kosmač (2x Kos 1x Mač) – 5 zadetkov.

Nagrade za najbolj povprečen čas so prejele ekipe: Jamski trdoživci (1. mesto), Trbouske turistke (2. mesto), 2x Kos 1x Mač (3. mesto), Fejst deci (4. mesto) in Nore Zasavke (5. mesto).

Za najbolj srčno ekipo (priznanje Herc šafla) je bila razglašena ekipa Trbouske turistke, za najbolj tovariško ekipo (Dritl kumarati) ekipa Fantastic Four, priznanje Ohter prtija za najbolj izviren naslov ekipe je prejela ekipa Agencija za sramoto in slab vtis. V tej kategoriji so bili nagrajene še ekipe: En knap en savinjšan pa en trbovc (2. mesto), Hude bejbe (3. mesto), Šmjr štajgerce (4. mesto) in Pod pritiskom (5. mesto).

Nagradi za najmanj izkušena udeleženca Lerhajer in Lerhajerka sta prejela Ažbe in Neža Flere, nagradi za najbolj izkušena udeleženca Pik as in Domfrca pa Martin Hanžič in Marija Kosmač.

Nagradi za najbolj simpatična udeleženca Luftrajder in Jamska kura sta šli v roke Uroša Flereta in Katje Tekavc. Udeleženka iz najbolj oddaljenega kraja je bila tokrat Ana Dvoršak. Perkmadeljčevo priznanje Hoznšajzer za najbolj prestrašeno udeleženko pa je prejela Lina Pušnik.

Tudi tokrat je Perkmandeljc podelil posebno priznanje – bon, da brez gnarja pokažejo svoje frise na naslednjem jamatlonu. Izžrebal je ekipo Trbouske turistke, ki se bo lahko zastonj udeležile naslednjega jamatlona.

Podeljevalci in nastop

Priznanja so podeljevali gostje prireditve: župan Občine Hrastnik Marko Funkl, župan Občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar in kot tradicionalno Perkmandeljc.

Pred podelitvijo nagrad so jamatlonce navdušile še plesalke Skupine za stres in anti stres, ki plešejo na country glasbo.

SB

Foto: SB


 

Isti avtor