Alenka Flere Pavlič, zborovodkinja Rudarskega pevskega zbora Loški glas:

Novice redno spremljam. Vsak moj dan se začne s poslušanjem novic po radiu, zvečer pa TV in internet, če me kakšna stvar še posebej zanima. Zanimajo me vsa področja, ker se mi zdi prav, da je človek obveščen o dogajanjih na vseh področjih. Nimam teme, ki je absolutno ne bi marala. Me pa zelo moti ali včasih celo razjezi, če so prispevki narejeni preveč populistično in neobjektivno. Predvsem mislim, da se (nekateri, ne vsi) novinarji v prispevkih ne bi smeli opredeljevati in vsiljevati svojega mnenja poslušalcem in gledalcem. Tega uredniki ne bi smeli dovoliti. Med najljubšimi so prispevki s področja kulture in športa. No, pri športu me jezi dejstvo, da si dober samo, ko si zmagovalec. Samo zmaga šteje, vse ostalo pa ni pomembno. In ko ni več zmag, takrat so športniki v najboljšem primeru pozabljeni. Če pa nimajo sreče, morajo pa poslušati komentarje ljudi, ki se nikoli niso ukvarjali s športom in pojma nimajo, čemu se morajo športniki odreči in koliko garati, da pridejo do najmanjšega uspeha, kaj šele zmage. Na svoj način je tudi pri kulturi podobna slika. Zasavca sem vedno rada brala, saj se mi zdi prav, da vemo, kaj se dogaja v naših občinah. Spletno stran sem tudi redno spremljala. Prepričana sem, da bom tudi Savus in želim mu srečo na njegovi poti.


Dejan Žujić, pevec, kitarist:

Seveda. Ponavadi preletim kar vse, je pa res, da najprej pregledam novice z naše glasbene scene ali pa zimskih športov. V politiko se ne poglabljam ravno dosti, ne bom rekel, da te teme absolutno ne maram, ampak v meni enostavno ne vzbudi dosti zanimanja. Od naštetih medijev največkrat uporabljam internet. Zasavski tednik pa običajno prelistam ob vikendih, ko obiščem starše v Zagorju. Moram priznati, da je precej zanimiv časnik.


Petra Čede, ravnateljica OŠ Trbovlje:

Novice spremljam vsakodnevno. Zadnje čase bolj tiste, ki se tičejo mojega področja dela. Absolutno najmanj priljubljene so mi novice s političnega parketa, vendar skoraj ni mogoče ne slediti tovrstnim novicam, saj jih je vsak dan več. Kadar sem v avtu, poslušam radio, v službi pa pregledam novice kar na spletu. Še vedno pa mi je najljubša papirnata oblika, zato časopis Zasavski tednik z veseljem prelistam in preberem ko ga dobim v nabiralnik.


Sara Sotlar, direktorica Delavske hranilnice, PE Trbovlje:

Dnevno sem v stiku z aktualnimi dogodki doma in po svetu; redno spremljam športnike in športnice iz Zasavja ter politično dogajanje, saj sem na obeh področjih aktivna in me zanimata. Menim, da je sledenje novicam del splošne razgledanosti. Nerada prebiram novice iz črne kronike, zato se poskušam tej rubriki vedno izogniti. Novice prebiram na spletnih straneh in gledam televizijska poročila. V času, v katerem živimo, seveda prevladuje internet, hitro dosegljiv in ažuren medij, tako da je to zagotovo moja prva izbira. Ker sem ponosna na svoje mesto in me zanima, kaj se pri nas dogaja, spremljam tudi lokalne časopise in novice iz Zasavja. Všeč mi je, da Zasavski tednik skrbi, da lahko preberemo, kaj se dogaja “doma”, zato ga redno spremljam.


Polona Kovač, ravnateljica GŠ Hrastnik:

Spremljanje novic, kaj je danes novega, je moj dnevni ritual, od njega odstopam samo na dopustu. Poteka z odpiranjem spletnih strani z novicami na internetu večkrat na dan. Za kratek čas se ustavim ob aktualnih splošnih dogodkih, ki so ponujeni na vrhu strani: dnevni dogodki, vreme, kultura, glasba, redko kliknem na politiko ali šport. Vsaj enkrat na teden pogledam »online« Zasavca (Savus) in ZON. Vse pohvale ustvarjalcem, ker so tam vse novice in dogodki iz naših krajev. Na javni televiziji dnevnik in poročila med hitrim previjanjem ustavim na tistih, ki me zanimajo. A avtu poslušam Radio prvi, ki ima zelo zanimiv program, ob petkih na Valu 202 izbor popevke tedna, ki jo v živo vodi Andrej Karoli. Z improviziranimi dialogi in trilogi me večkrat nasmeji do solz. Ob ponedeljkih na Valu 202 poslušam izbor za ime tedna, ker me zanima mnenje poslušalcev. Od tiskovin vsak teden od staršev dobim prilogo Dela, Ono. V njej so intervjuji ali mnenja zanimivih oseb in jih rada preberem.

Ja, pregledam pa tudi rumene strani, človek mora biti seznanjen, kakšne obleke so imele pevke in igralke na rdeči preprogi, kajne?

Tako da, novinarji in mediji so pomembni, se kar strinjam s trditvijo, da so sedma sila sveta.