Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje je bila danes za več kot 200 dijakov tehniških usmeritev zaprta zaradi tega, ker je včeraj veter odkril streho na šoli na Šuštarjevi koloniji. Pouk v Novem domu je potekal v šoli, dijaki, ki bi morali imeti pouk na Šuštarjevi, pa so imeli pouk na daljavo.

Danes so delavci že odstranili večino poškodovanih pločevinastih plošč s strehe šole na Šuštarjevi koloniji. Položili so tudi folijo. Streha in prostori šole so tako zaščiteni pred dežjem, ki je napovedan za jutri. Postavili so tudi oder za lažjo sanacijo objekta. Ko bodo dobili potreben material za novo kritino, se bodo lotili sanacije strehe. Vodstvo šole računa, da bodo s sanacijo končali največ v treh tednih.

Prihodnji teden imajo tudi na STPŠ počitnice. Pouk pa se bo v ponedeljek, 28. februarja, nadaljeval v šoli. Le vhod bodo iz sprednje strani prestavili na zadnjo, so povedali v šoli.

Škoda še ni ocenjena, o njej pa so že obvestili zavarovalnico. Pripravljajo pregled stanja in oceno škode s popisom potrebnih sanacijskih del.

Danes sta šolo obiskala in si ogledala škodo državni sekretar Marjan Dolinšek in v. d. generalnega direktorja Direktorata za investicije pri Ministrstvu za znanost, izobraževanje in šport Boris Munišič. Poleg sredstev zavarovalnine bo za takojšnjo sanacijo strehe morebitna dodatna potrebna interventna sredstva zagotovilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, sta ob obisku zagotovila Dolinšek in Munišič.

Savus

Foto: arhiv STPŠ