sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Odkrite strehe, potres …

V Trbovljah in na Mrzlici veter odkrival strehe, v Hrastniku je zagorel električni vodnik, v Zagorju pa je tresel potres.

Močan veter

Močan veter je preko dneva povzročal težave predvsem na Celjskem in v Zasavju. Na centrih za obveščanje in reševanje so zabeležili 13 dogodkov, aktiviranih je bilo 10 gasilskih enot. Gasilci so posredovali v sedmih primerih zaradi podrtih dreves in v šestih primerih zaradi razkritih streh. Med drugim je veter poškodoval streho planinskega doma na Mrzlici in razkril streho Srednje tehnične šole v Trbovljah. O tem smo poročali včeraj. Ponekod je bila motena tudi oskrba z električno energijo.

Podrt električni drog

Ob 22.25 se je v gozdu nad ulico Cesta Hermana Debelaka v Hrastniku podrl elektro drog, zaradi česar sta zagorela elektro vodnik in podrastje. Ogenj so pogasili gasilci PGD Hrastnik. O dogodku so obvestili podjetje Elektro Ljubljana in policiste PP Trbovlje.

Potres v Zagorju

Ob 23.44 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje zabeležili potres magnitude 0,8 v bližini Zagorja ob Savi, 36 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Zasavja. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici.

Savus

Fotografija je simbolična.


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor