Slovensko svetovno ekipo so na srednješolskem debatnem prvenstvu zastopali kar trije Zasavci. Dijakinja Gimnazije Litija Maša Cvetežar ter dijaka Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje Ema Gospodarič in Nejc Škoberne. Slednji je osvojil sedmo mesto v kategoriji dijakov, ki jim je angleščina tuji jezik. Prvenstvo bi moralo potekati v živo v mestu Macau na Kitajskem, a so ga zaradi epidemije pripravili preko spleta.

Poleg treh Zasavcev so ekipo zastopali še Živa Hrovatin, Aniket Godbole in Ana Mencin iz Gimnazije Bežigrad. Ekipa se je uvrstila v razširjeni osmini finala, kjer je izpadla proti Šrilanki. Več o samem turnirju si lahko preberete na tej povezavi.

Na svetovnem debatnem prvenstvu je letos sodelovalo rekordno število nacionalnih ekip, in sicer 74. Dejstvo, da se je Nejc uvrstil med najboljše govorce, je zato še toliko bolj zavidanja vredno. Nejc nadaljuje tradicijo uspehov slovenskih debaterjev na svetovnih prvenstvih in s svojim uspehom dokazuje, da se splača biti del debatnega kluba.

Savus

Foto: Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje ter arhiv Savus


 

Prejšnji članekUdeleženci prevajalskega seminarja obiskali Hrastnik
Naslednji članekDanes dogaja