Tudi na zadnji torek v tem mesecu in na zadnji dan počitnic je dogajanje kar pestro. V Trbovljah se zaključuje tradicionalni festival Rdeči revirji, na voljo pa je tudi cepljenje brez predhodnega naročila. V Zagorju se bosta Mojca in Dušan poslovila od poletja, v Hrastniku pa pripravljajo delavnico poslikave majčk.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 31. avgust 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju zmerno do pretežno oblačno. Predvsem popoldne bo še lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 20 do 25 °C.

V sredo in v četrtek bo povečini sončno in nekoliko topleje.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje bo do 12. oktobra urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije plazu v Knezdolu.

Od 17. avgusta velja popolna zapora makadamskega parkirišča pri Godbenem domu Trbovlje zaradi energetske sanacije. Zaprta sta tudi pločnika na obeh straneh objekta (ob regionalni cesti in ob javni poti).

Na cesti Železokrivnica–Nasipi v Trbovljah bo do 15. septembra, vsak dan od 7. do 17. ure, delna zapora ceste zaradi del pri izvajanju projekta infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi. Promet poteka po enem voznem pasu, zapora je označena z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije poškodovane brežine.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik je od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Lokalna cesta Litija–Sava je od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji sta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Lokalna cesta Litija–Sava je na odseku Smrekarica delno zaprta zaradi rekonstrukcije ceste. Delna zapora bo do 30. oktobra, vsak dan med 6. in 18. uro.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Pogonik, izvod Log desno – Rampe (od 10.30 do 12.30 ure) (nadzorništvo Litija).

Jutri bo prekinjena dobava električne energije odjemalcev, ki so oskrbovani iz TP Ribče, izvod Spodnje Ribče (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Rdeči revirji Trbovlje

Danes se festival Rdeči revirji zaključuje tudi v Trbovljah. S tem bodo zaključili s celotnim letošnjim programom. Ob 17. uri se lahko v Tovarni Mehanika – Ropotarn’ca udeležite sprehoda po salonu polpretekle zgodovine. Ob 18. uri bo v Delavskem domu Trbovlje voden ogled po retrospektivni razstavi Janeza Kneza in delavnica izdelovanja grafik. Ob 18.30 uri bo v ZMŠT-ju kavarniški večer z naslovom Popevke in Pravljice, kjer bosta zapeli Klara Veteršek in Urška Supej. Ob 19.30 uri pa bo na stopnišču med delavskim domom in ZMŠT-jem ura smeha z Mladinskim gledališčem Svoboda. Več informacij najdete na tej povezavi.

Cepljenje Trbovlje

Danes bodo v ZD Trbovlje ponovno cepili proti Covid-19 brez predhodnega naročila. Cepili bodo v prostorih bivše optike (vhod s parkirišča), od 11. do 18. ure s cepivi Janssen (Johnson & Johnson) in Pfizer. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Mojca in Dušan se poslavljata od poletja Zagorje

Večgeneracijski center Zasavje in Zasavska ljudska univerza ob 10. uri pripravljata prireditev Mojca in Dušan se poslavljata od poletja. Ta bo pred Graščino v Zagorju. Vstop je prost.

Slovo poletju DPM Trbovlje

Društvo prijateljev mladine Trbovlje ob 9. uri zjutraj za otroke pripravlja slovo poletju. Zbor je pred Rudarskim domom v Trbovljah.

Poslikava majčk MC Hrastnik

Mladinski center Hrastnik ob 10. uri pripravlja delavnico poslikave majčk. Ta bo v mladinskem centru, vodila pa jo bo umetnica Klara Šlenc. S seboj prinesi belo (ali svetlo) majico, ki jo želiš poslikati.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. in 16. do 19. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekŠkoberne med najboljšimi na svetu
Naslednji članekZobozdravstvo Meladens