Podjetje Meladens z Vranskega, ki uspešno deluje že deset let, se ukvarja z zobozdravstvom odraslih in izvajanjem ustno-higienskih posegov. Ti so pomemben prispevek zdravljenja parodontalne bolezni, ki je pereč problem današnjega časa.

Ukvarjajo se še z minimalno invazivno estetiko obraza (glajenje gub z botoxom, pomlajevanje kože s hialuronsko kislino, korekcije podočnjakov in ustnic) ter zdravljenjem bruksizma ali nočnega škripanja z zobmi. To storijo z aplikacijo botoxa v mišice, ki povzročajo škripanje.

Pred 19. leti so v najetih prostorih Zdravstvene postaje Vransko ustanovili Zobno ambulanto s koncesijo za odrasle. Kasneje so prostore zobne ambulante odkupili, jih dodatno uredili ter njihovo ponudbo dopolnili s samoplačniškimi zobozdravstvenimi storitvami in estetskimi storitvami na koži obraza ter se preimenovali v Meladens d. o. o.

Danes so v podjetju stalno zaposlene tri osebe – zobozdravnica, asistentka in diplomirana ustna higieničarka. Za izdelavo protetičnih nadomestkov pa sodelujejo s tremi zobotehniki, med katerimi je vsak specializiran na svojem področju. V bližnji prihodnosti ne nameravajo dodatno zaposlovati.

Podjetje vodi zobozdravnica dr. dent. med. Rasta Javorsky. Veliko zaslugo za uspešno delovanje podjetja pa ima tudi zobna asistentka Janja Žibovt, ki k uspešnosti prispeva s svojo marljivostjo in požrtvovalnostjo.

Z delovanjem ustne higieničarke in ponudbe storitev na tem področju (čiščenje zobnega kamna, luščenje in glajenje zobnih korenin ter s tem povezanimi postopki), želijo postati uspešen ustno higienski center, ki bo prispeval k zmanjševanju parodontalne bolezni, ki je danes poleg kariesa eden najbolj perečih problemov odrasle populacije.

PR objava


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekLedenica je odprta!