Na čelo zasavskega odbora Levice, ki organizira strankino delo v občinah Hrastnik, Litija, Trbovlje in Zagorje ob Savi, je bil vnovič izvoljen Primož Siter. Novi sekretar odbora pa je postal Matej Zupanc.

Primož Siter, ki izpolnjuje svoj tretji mandat na čelu zasavske Levice, je javnosti znan po svojem delu v poslanski skupini Levica, novo ime v lokalnem vodstvu stranke pa je Matej Zupanc. Študent iz Podkuma je sicer dejaven družbeni in okoljski aktivist, poleg članstva in dela v Levici, pa je doslej aktivno sodeloval v kampanji »Študenti še obstajamo«, z Mladimi za podnebno pravičnost ter v zakonskih in referendumskih kampanjah proti Zakonu o vodah, proti 780-milijonskem nakupu orožja, za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in v različnih zasavskih okoljskih iniciativah.

»V predstavitvah načrtov dela sva oba kandidata izpostavila načrtovanje predvolilnih kampanj za leto 2022 in aktivno povezovanje s civilno družbo na lokalni ravni. Naše delo bo torej slonelo na povezovanju s sindikati, protestniki, okoljskimi in družbenimi civilnimi iniciativami ter drugimi skupinami,« ob izvolitvi v novi dvoletni mandat napoveduje Siter.

Savus

Foto: arhiv Savus