Tako kot v Hrastniku in v Trbovljah, se bo festival Rdeči revirji odvijal tudi v Zagorju ob Savi, in sicer od 26. do 28. avgusta. Tudi letošnji program bo pester.

Četrtek, 26. avgust

Ob 17. uri bo v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku delavnica reciklaže REuse, ki jo bo vodila Martina Drobne. Tam si boste lahko tudi poslikali obraz ali pa se udeležili žive knjižnice, ki jo bo pripravilo Društvo Slomo.

Ob 18. uri bo prav tako v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku delavnica žongliranja, ki jo bo vodil Rok Lesjak.

Ob 18.30 uri bo v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku umetniško poigravanje z naslovom Urbane metamorfoze. To bo pripravilo ljubljansko Kulturno-umetniško društvo Ljud (KUD LJUD).

Ob 20. uri pa bosta Klara Veteršek in Urška Supej, umetnici, ki sta se spoznali med študijem v Celovcu, pripravili glasbeno poslastico z naslovom Popevke in Pravljice. Koncert bo prav tako v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku.

Petek, 27. avgust

Ob 18. uri bo v mali hali Mladinskega centra Zagorje otvoritev umetniške razstave Urške Pavlovič.

Ob 18.30 uri bo v Mladinskem centru Zagorje otvoritev prenovljene večnamenske dvorane (velika hala). Pripravljajo tudi kulturni program in pogostitev.

Ob 20. uri bo v Mladinskem centru Zagorje plesno-gledališka predstava z naslovom Zarjavele trobente. Predstavo pripravlja zavod Vitkar in plesalec Branko Potočan.

Prav tako ob 20. uri pa bo na igrišču Proletarec pred Mladinskim centrom Zagorje stand up komedija Gašperja Berganta z naslovom Matr je smešn.

Sobota, 28. avgust

Ob 17. uri bo v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku kreativna delavnica z naslovom Ustvarjamo skupaj na veliko platno. Delavnico bosta vodili umetnici Urška Pavlovič in Sanya Youalli.

Ob 17.20 uri bo prav tako v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku žonglerski nastop Cirkuškega kluba Mezzoforte z naslovom Boogie Woogie.

Ob 17.30 uri bo v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku predstavitev neobičajnih inštrumentov, ki jo bo pripravil Dejan Štemberger.

Ob 18.15 uri bo v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku cirkuški nastop društva Cirkokrog z naslovom Človek na Loncu.

Ob 20. uri pa bo v parku dr. Janeza Drnovška pri 15. poldnevniku koncert na pravljičnem glasbilu Hang drum, na katerega bo zaigral Dejan Štemberger.

Savus

Foto: Festival Rdeči revirji


 

Prejšnji članekČasopis Savus v vašem domu
Naslednji članekAktualne novice Knjižnice Trbovlje