Podpora Litije evropskemu prostovoljstvu

Občina Litija v sodelovanju s podružnico Društva za podporo civilne družbe v Litiji povezuje 13 evropskih mest. S projektom želijo izboljšati pogoje za razvoj prostovoljstva v partnerskih državah in nasploh po Evropi. Prvi dogodek bo potekal med 17. in 23. junijem.

S programom Evropa za državljane želijo povezati različna evropska mesta s skupnimi temami in zgraditi dolgoročna partnerstva za nadaljnje sodelovanje. Različne organizacije iz Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Portugalske, Malte, Albanije, Litve, Latvije, Hrvaške, Makedonije, Madžarske, Grčije in Bolgarije se bodo v projektu ukvarjale z različnimi izzivi prostovoljstva v Evropi.

V naslednjih dveh letih bodo izvedli devet mednarodnih dogodkov, s katerimi bodo vzpostavili povezave z organizacijami, preučevali koncepte in učinke prostovoljstva v različnih državah in spodbudili razvoj prostovoljstva po Evropi.  Ukvarjali se bodo z različnimi področji prostovoljstva, od prostovoljstva med mladimi, prostovoljstva in staranja prebivalstva, prostovoljstva v kriznih situacijah, vprašanjem trajnostnega prostovoljstva do evropskih politik o prostovoljstvu ter nacionalnih prostovoljskih programov.

V prvem od devetih mednarodnih dogodkov bo potekala debata o urejenosti področja in podpora prostovoljstvu v različnih evropskih državah. Izvedli bodo tudi delavnico za krepitev video veščin za promocijo prostovoljstva in aktivnega državljanstva.

Klara Kržišnik

Foto: Klara Kržišnik


 

Prejšnji članekSlovo hrastniških devetošolcev
Naslednji članekSiter na pomoč KD Svoboda