V ponedeljek, 14. junija, so devetošolci matične in podružnične OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik pripravili zaključno valeto, s katero so se poslovili od osnovne šole. Valeto so razdelili na tri dele, zmanjšali število obiskovalcev in upoštevali druge omejitvene ukrepe. Program sta vodila Jan Blagotinšek in Lejla Rotić.

Voditelja sta najprej spregovorila o trikotnikih različnih vrst ter se spomnila na šolski trikotnik, ki ga sestavljajo učenci, učitelji in starši. Z matematičnega vidika sta uporabila enakostranični trikotnik. Zakaj? Da trikotnik obstoji, mora biti ustvarjena harmonija. »Harmonija pa nastane, ko se povežemo, sodelujemo in smo drug drugemu hvaležni,« sta poudarila. Dolski devetošolci so povabili tudi glasbenika Primoža Siterja in skupaj zapeli skladbo Nova senzacija, ki so jo zapeli že pred šestimi leti na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku.

Vsak izmed treh razredov je odplesal dva standardna in tri latinsko-ameriške plese. Sledile so razredne predstavitve, pri katerih so se učenci spomnili na lepe dogodivščine, ki jim bodo ostale za vedno. Za učenko generacije je bila razglašena učenka podružnične šole Deja Romih.

Ravnateljica Polona Dolanc ter njeni pomočnici Jadviga Stopar in Janja Urlep so na koncu podelile priznanja učencem, ki so sodelovali na različnih tekmovanjih, obiskovali interesne dejavnosti ter se udejstvovali v klubih in društvih.

TK

Foto: TK


 

 

Prejšnji članekVerižni eksperiment medgeneracijskega sodelovanja
Naslednji članekPodpora Litije evropskemu prostovoljstvu