Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog posredovali še pri nekaj prometnih nesrečah, nedostojnem vedenju in požaru.

PP Hrastnik

V petek, 14. januarja, ob 10.30 uri so policiste obvestili o prometni nesreči v Hrastniku. Ugotovili so, da je voznica osebnega vozila izgubila oblast nad vozilom ter trčila v bankino. V nesreči se je voznica lahko telesno poškodovala, na vozilu pa je nastalo za okoli 4000 evrov materialne škode. Voznici so izdali plačilni nalog.

V petek, 14. januarja, nekaj pred 15. uro so policiste obvestili o prometni nesreči na relaciji Hrastnik–Zidani Most. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega vozila, ki je oplazil drugo vozilo. Na vozilih je nastalo za okoli 2000 evrov materialne škode. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V nedeljo, 16. januarja, nekaj pred 23. uro so policisti intervenirali v zasebnem prostoru, kjer se je obiskovalec nedostojno vedel. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

PP Litija

Policiste so obvestili o sumu kaznivega dejanja velike tatvine. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

V petek, 14. januarja, so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

PP Trbovlje

V petek, 14. januarja, v večernem času so policiste obvestili o požaru lesene vrtne lope v Hohkrautovi koloniji v Trbovljah. Požar so pogasili gasilci GZ Trbovlje. Nastala je materialna škoda v višini približno 1500 evrov. O vzroku požara še zbirajo obvestila.

V soboto, 15. januarja, v dopoldanskem času se je na bencinskem servisu v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika z vozilom 21-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil. Pri tem je nastala materialna škoda v višini približno 200 evrov. Povzročitelju so izdali globo.

V večernem času istega dne so policiste obvestili še o požaru žive meje iz cipres ob stanovanjski hiši v Trbovljah. Požar so pogasili gasilci. Ugotovili so, da je pogorelo približno 5 metrov omenjene ograje. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

V nedeljo, 16. januarja, zvečer so policiste obvestili, da so neznanci premaknili prometno signalizacijo delne zapore ceste. Policisti so v bližini izsledili tri mladoletnike, zaradi kršitve Zakona o cestah bodo deležni obdolžilnega predloga.

PP Zagorje ob Savi

V petek, 14. januarja, so policisti posredovali zaradi nepravilno parkiranega vozila in lastniku izdali obvestilo o prekršku.

V nočnem času istega dne so posredovali zaradi glasne glasbe v enem izmed stanovanj v Zagorju ob Savi ter izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

V soboto, 15. januarja, okoli 13. ure so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in neznani voznik tovornega vozila oranžne barve, ki je odpeljal s kraja ne da bi oškodovani nudil podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V še eni nesreči z materialno škodo so ob izpolnjenih pogojih policisti odstopili od ogleda.

Savus

Foto: arhiv Savus