Tudi v tem tednu, od 17. do 23. januarja, bodo v vseh treh zdravstvenih domovih v Zasavju izvajali cepljenje prebivalstva proti covidu-19 in sezonski gripi. Poglejmo, kdaj in kje.

ZD Trbovlje

V Zdravstvenem domu Trbovlje bodo v tem tednu proti covidu-19 in sezonski gripi nenaročene paciente cepili v ponedeljek od 10. do 14. ure, torek od 12. do 18. ure in sredo od 9. do 14. ure. Naročene paciente bodo cepili v četrtek in petek.

Naročanje na cepljenje proti covidu-19 poteka vsak ponedeljek in četrtek od 8. do 11. ure na tel. št. 03 620 82 47, pacienti pa se lahko naročijo tudi preko sistema ZVem.

Cepljenje proti gripi za otroke in mladostnike poteka v prostorih OŠD ob četrtkih med 17. in 19. uro. Otroci do dopolnjenega 15 leta morajo priti v spremstvu staršev ali skrbnikov, ki podpišejo izjavo.

Cepljenje proti covidu-19 za otroke od dopolnjenega 12 leta poteka v OŠD ob četrtkih od 17. do 19. ure. Otroci do dopolnjenega 15 leta morajo priti v spremstvu staršev ali skrbnikov, ki podpišejo izjavo.

Cepljenje otrok od 5 do 12 leta starosti proti covidu-19 bo možno s prijavo za cepljenje. Vprašanja, povezana s cepljenjem sprejemajo na elektronski naslov preventiva.osd@zd-trbovlje.si. Možna je tudi prijava preko portala ZVEM. Glede dogovora za termin in poteka cepljenja bodo iz ZD poklicali na številko, ki jo bodo interesenti navedli v sporočilu.

Testiranje na covid-19 poteka v Delavskem domu Trbovlje ob torkih in četrtkih od 13.30 ure in ob nedeljah od 13. ure dalje do zapolnitve terminov.

ZD Hrastnik

zdravstveni dom hrastnikV Zdravstvenem domu Hrastnik poteka cepljenje proti covidu-19 s cepivom proizvajalca Pfeizer – Comirnaty vsak torek od 15. do 16. ure in vsak četrtek od 9. do 10. ure.

Cepljenje proti gripi v ZD Hrastnik poteka ob torkih od 14. do 15. ure in ob četrtkih od 13. do 14. ure.

Testiranje s covid-19 hitrimi testi (HAGT) poteka ob ponedeljkih, sredah in petkih od 6.45 do 8. ure. Pacienti, ki izpolnjujejo pogoje, se morajo na test prijaviti pri osebnem izbranem zdravniku ali v dežurni službi. Brisi se jemljejo ob 8. uri.

ZD Zagorje ob Savi

V Zdravstvenem domu Zagorje pa proti covidu-19 cepijo ob četrtkih od 16. do 19. ure in petkih od 15. do 19. ure v avli KC Delavski dom Zagorje. Zainteresirani se morajo za cepljenje prijaviti po telefonu 041/463-873 od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure. Naročeni pacienti bodo imeli prednost pred nenaročenimi.

Proti gripi se lahko pacienti v ZD Zagorje naročijo pri svojem izbranem zdravniku.

Testiranje v Zagorju poteka od ponedeljka do petka od 7. do 9. ure v zabojniku na parkirišču za zdravstvenim domom. Na testiranje se ni treba predhodno prijaviti.

Za vse tri zdravstvene domove velja: pacienti morajo imeti s seboj zdravstveno kartico in osebni dokument s sliko.

Savus

Foto: arhiv Savus