Na prireditvi ob dnevu državnosti v petek, 25. junija, bodo v Zagorju na novem prireditvenem prostoru Pristan odkrili kip Perkmandeljca, katerega lik je izdelal animator Dušan Kastelic, kip pa Jurij Kamšek. Na prireditvi bo igrala tudi skupina Orlek, ki je lik Perkmandeljca uporabila že v videospotu za pesem Perkmandeljc.

Skupina Orlek se je tako kot večina drugih glasbenikov znašla v težkem položaju, saj koncertov ni že več kot eno leto. Vmes so imeli nekaj radijskih koncertov, video koncert s kavča po Zoomu in koncert pred Domom upokojencev v Trbovljah.

Po dolgem času pa bodo Orleki v živo zaigrali na prireditvi ob 30. letnici Slovenije, v Zagorju, kjer bo proslava posvečena tudi odkritju kipa Perkmandeljca, katerega lik je izdelal svetovno znani animator Dušan Kastelic. Dušan je lik izdelal že pred 20 leti, ko so ga Orleki prosili, da naredi animiran videospot za njihovo skladbo Perkmandeljc. Videospot zanjo si lahko ogledate spodaj. Kip, ki ga bodo odkrili, pa je izdelal kipar Jurij Kamšek. Na prireditvi bo zaigral tudi Pihalni orkester SVEA Zagorje, ki letos praznuje 160 letnico. Skupaj z Orleki bodo zagorski godbeniki v živo zaigrali legendarno skladbo Adijo knapi, ki jo tudi v originalu igrajo skupaj.

V prihodnje pa lahko skupino Orlek v živo spet poslušate v Slovenj Gradcu, kjer bodo 9. julija ob 21. uri zaigrali v Atriju graščine Rotenturn.

MT

Foto: Dušan Kastelic


 

Prejšnji članekAkrobati
Naslednji članekDanes dogaja