sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Osvajali medalje

Za trboveljskimi karateisti je pester vikend. V petek so nastopili v Črni gori, v soboto pa v domačem Žalcu in z obeh tekmovanj prinesli nekaj medalj.

V petek, 29. marca, se je osemčlanska ekipa Karate kluba Trbovlje odpravila na dolgo pot proti Črni gori, kjer so se udeležili 15. Mednarodnega karate turnirja Pljevlja Open 2019. Klub so na tekmovanju predstavljali Nik Mrgole, Matevž Golob, Jure Ostanek, Daniel Haralovič, Klemen Bizjak, Lan Vozel ter trenerja Rok Lopan in Miha Kovačič. V katah so se štirje povzpeli na zmagovalni oder. Pri dečkih, rojenih leta 2008, je Lan Vozel zasedel drugo mesto, tretja pa sta bila Daniel Haralovič in Jure Ostanek. Nik Mrgole je postal zmagovalec pri dečkih, rojenih leta 2009. V ekipnem nastopu je trojka v sestavi Matevž Golob, Nik Mrgole in Jure Ostanek osvojila bronasto medaljo. Za zaključek sta v športnih borbah tretje mesto zasedla Nik Mrgole in Daniel Haralovič.

V soboto, 30. marca, je Karate klub Žalec organiziral 17. Mednarodni turnir Karate Open Žalec 2019. Barve trboveljskega kluba so zastopale Lara Dolanc, Lana Herman in Lučka Jazbec. Vodila jih je trenerka Tea Lopan. V katah posamezno je pri deklicah bronasto medaljo osvojila Lara Dolanc. Za drugo medaljo so poskrbela dekleta v sestavi Lara Dolanc, Lana Herman in Lučka Jazbec, ki so prav tako osvojile bronasto medaljo. To je bil prvi nastop najmlajših tekmovalk kluba izven Trbovelj, ki so ga že takoj začinile z medaljami.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje

Isti avtor