V sredo, 15. septembra, so v Zagorju uradno odprli prenovljeno telovadnico, igrišče in igrala Osnovne šole Toneta Okrogarja. Slovesnost so pripravili zaposleni ter učenke in učenci šole.

Staro telovadnico so izvajalci del (Občina Zagorje je za gradbena dela izbrala podjetje Gradnik iz Trzina) v celoti prenovili. Prenovili so ovoj stavbe s streho in vse notranje prostore. Uredili so tudi elektro in strojno instalacijo. Podjetje Elan inventa iz Begunj na Gorenjskem je dobavilo novo, moderno športno opremo, ki omogoča izvajanje celotnega športnega programa in boljše pogoje za rekreativne aktivnosti, ki so v telovadnici, ko ni šolskega pouka. Okolico telovadnice in postavitev novih otroških igral je sofinancirala Zavarovalnica Triglav.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je na slovesnosti poudaril, da je bila prenove telovadnice res nujno potrebna in se hkrati opravičil, da je niso prenovili že veliko prej, a sredstev s strani države v preteklosti žal ni bilo. Celotna vrednost projekta je znašala 939.524,80 evrov. Župan obljublja, da je prenova športnega objekta zgolj prvi korak, saj bo Občina Zagorje ob Savi pristopila tudi k izdelavi načrtov za celovito prenovo Okrogarjeve šole in gradnjo prizidka.

Ravnateljica Nataša Grošelj je med drugim povedala: »Ker smo sanjali, ker smo verjeli v svoje sanje in ker smo vztrajali pri svojih sanjah, ko so mnogi že obupali, smo prenovo tudi dočakali.« Ob tem se je zahvalila vsem, ki so kakorkoli pomagali pri tem, da so se sanje otrok in zaposlenih uresničile.

Nataša Grošelj in Matjaž Švagan sta prenovljen objekt otvorila simbolično. Pred telovadnico so jima namreč postavili športne ovire, ki so simbolizirale vse ovire in prepreke, ki sta jih morala premagati skupaj, da je telovadnica danes prenovljena.

Osnovna šola Toneta Okrogarja je pred telovadnico postavila tudi fotografsko razstavo, na kateri lahko vidite, kako je potekala obnova od začetka do konca. Zunanje površine pa so dostopne vsem občanom in ne samo uporabnikom šole.

Savus

Foto: Občina Zagorje