ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Od slapov do gradov

Društvo generala Maistra za Zasavje je konec lanskega leta razpisalo že 11. likovni in literarni natečaj za osnovnošolce, tokrat z naslovom Od slapov do gradov. Odziv je bil velik, na natečaj je prispelo 47 likovnih in 8 literarnih izdelkov.

Na nagradnem natečaju so ob pomoči mentoric sodelovali učenke in učenci OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, OŠ Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi, OŠ Ivana Kavčiča Izlake, OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje ob Savi, OŠ Ivana Kavčiča Izlake, Podružnica Mlinše ter OŠ Ivana Cankarja Trbovlje.

Natečaj je bil zaključen aprila letos, izbrana pa so tudi najboljša dela.

Zmagovalci letošnjega nagradnega natečaja:

Likovni izdelki

  1. mesto: Julija Kandolf, 8. r., OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, mentorica: Mira Marinko
  2. mesto: Martina Zupan, 3. B, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, mentorica: Simona Božič
  3. mesto: Rožle Poznič, Patrik Ule in Emanuel Jasenčić, 2. A  (skupinsko delo), OŠ Toneta Okrogarja Zagorje, mentorica: Tanja Vozelj
  4. mesto: Maša Ocepek, 2. C, OŠ Ivana Kavčiča Izlake, Podružnica Mlinše, mentorica: Andreja Medved

Literarni izdelki:

  1. mesto: Iza Perme, 9. C, OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, Podružnica Dol pri Hrastniku, mentorica: Maja Klep
  2. mesto: Mila Kozamernik, 4. B, OŠ Ivana Kavčiča Izlake, mentorica: Nataša Juvan
  3. mesto: Patricija Škrabar, 7. C, OŠ Ivana Skvarče Zagorje, mentorica: Darja Murn

»Zdi se mi, da bi morali biti Slovenci bolj ponosni na državo, v kateri živimo, zaradi lepote, ki jo lahko vidimo vsak dan, a je kljub temu ne cenimo toliko, kot bi jo morali. Ko tuji ljudje odidejo, hočemo nanje narediti dober vtis in želimo, da odidejo z željo po vrnitvi,« je zapisala mlada Iza Perme, ki je na natečaju zmagala z literarnim prispevkom.

»Moč in način razmišljanja mladih, njihovo izkazovanje domoljubja nas vedno znova presenetita, navdušita,« pa pravijo v Društvu generala Maistra za Zasavje, ki si s tovrstnimi aktivnostmi prizadevajo za delo z mladimi. »Čeprav smisel otroškega ustvarjanja ni nagrajevanje temveč spodbujanje vrednot za boljši jutri, so simbolne nagrade podeljene otrokom in mentoricam po šolah. Za sodelovanje na natečaju in za sodelovanje z društvom se vsem sodelujočim iskreno zahvaljujemo in se iskreno veselimo nadaljnjega sodelovanja,« so še povedali v društvu.

RP

Foto: Julija Kandolf, OŠ NHR Hrastnik; mentorica: Mira Marinko


 

Isti avtor