V mesecu juliju je Občina Hrastnik skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem (KRC Hrastnik) uspešno pridobila finančna sredstva z razpisa Fundacije za šport. Pridobljena sredstva (nekaj manj kot 50 tisoč evrov) bodo namenili za prenovo atletske steze na Logu. Konec meseca avgusta pa so od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za prenovo steze pridobili še 23 tisoč evrov.

Trenutno stanje atletske steze v športnem parku na Logu ne omogoča niti kakovostnega izvajanja programov športne vzgoje, niti trenažnega procesa otrok in ostalih občanov, ki se ukvarjajo z atletiko oziroma rekreativno s tekom. Zaradi starosti je tudi vzdrževanje steze čedalje težje in posledično dražje. Z ureditvijo športnega parka želijo omogočiti varno in kakovostno vadbo vsem generacijam na najvišji ravni.

Občina Hrastnik je tako prejšnji teden na državnem portalu javnih naročil objavila javno naročilo za ureditev športnega parka na Logu. Stezo bodo tako uredili z ustrezno maso (tartan). Dela bodo predvidoma končana do konca letošnjega leta.

Savus

Foto: Občina Hrastnik