Tudi na Gimnaziji Litija so začeli z novim šolskim letom. V prve letnike je vstopila številčno močna 25. generacija dijakov. Na gimnaziji se ponosno ozirajo na preteklo šolsko leto, ki so ga dijaki zaključili zelo uspešno – z visoko povprečno oceno (prav dobro 4) in 100 % opravljeno maturo. Dve maturantki sta postali zlati, število osvojenih točk vseh dijakov pa je bilo višje od večine iz preteklih let.

Za šolami je težko šolsko leto, ki ga je zaznamovala epidemija, saj so pouk od zgodnje jeseni do pomladi izvajali na daljavo. Kljub vsem razmeram so redno izvajali projektne aktivnosti (Inovativna učna okolja podprta z IKT, PODVIG in OBJEM), nadaljevali z izobraževalnim programom Šola ambasadorka EU ter izpeljali projekt Od semen in sadik do samooskrbe in izmenjave sadik. Dijaki so se udeležili tudi številnih tekmovanj in drugih aktivnosti, med drugimi so konec junija na gimnaziji poskrbeli za nekaj sproščujočih dni.

V mesecu septembru poleg pouka načrtujejo izpeljavo ekskurzij po Sloveniji in številnih interesnih vsebin, vse v skladu s trenutnimi ukrepi. Nadaljevali bodo z delom v domačih in mednarodnih projektih, saj ne želijo zamuditi nobene priložnosti, da lahko dijakom ustvarijo zanimivo in spodbudno učno okolje za razvoj njihove nadarjenosti, zmožnosti, potencialov in sposobnosti.

»Nadvse veseli smo številčno močne nove generacije prvošolcev. Želimo si, da se bodo med nami počutili dobro in verjamemo, da so neizmerno vedoželjni in pripravljeni probleme spreminjati v izzive. Vsem našim gimnazijcem izrekam iskreno dobrodošlico in jim želim zdravo in uspešno šolsko leto 2021/22,« je v sporočilu dejala ravnateljica Gimnazije Litije Vida Poglajen.

Savus

Foto: Gimnazija Litija