Zasavska ljudska univerza (ZLU) je Parado učenja v sredo, 15. septembra, prvič pripravila v občini Zagorje ob Savi. Na mestni ploščadi in na drugih prizoriščih po Zagorju je bilo živo in obiskovalci so bili nad dogajanjem navdušeni.

Tako organizatorji, tisti, ki so se predstavljali, in obiskovalci so bili navdušeni, saj je Parada učenja uspela nad pričakovanju in pričarala nemalo nasmehov na obraze.

»Uspelo je praktično nemogoče glede na negotove razmere,« je povedala po prireditvi direktorica. med drugimi nagovorili direktorica ZLU Polona Trebušak, ki je zbrane na mestni ploščadi nagovorila skupaj z direktorico Andragoškega centra RS dr. Natašo Potočnik in županom Zagorja Matjažem Švaganom, ki je velik podpornik izobraževanja in medgeneracijskega sodelovanja ter je prevzel tudi častno pokroviteljstvo parade, so sporočili organizatorji.

Prireditev je bila namenjena vsem generacijam, širjenju kulture vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja v regiji in spodbujanju gibanja vseh generacij.

Potekala je na treh ločenih lokacijah: dopoldne na mestni ploščadi, kjer je potekal kulturno zabavni program na glavnem odru, 25 aktivnih stojnic, kjer so se predstavili zasavski zavodi, organizacije in društva. »Z nami sta bila ambasadorja vseživljenjskega učenja Lojze Čop in Jure Tori,« je bila zadovoljna Trebušak. V mestnem parku so postavili slikarsko razstavo udeleženk programa Večgeneracijskega centra Zasavje Slikanje za dušo, predstavile so se zasavske klekljarice, demenci prijazna točka, za otroke so potekale ustvarjalne delavnice v okviru DPM Zagorje. Obiskovalci so imeli priložnost videti delovanje verižnega eksperimenta, ki je skupen projekt ZLU in Vrtca Zagorje ob Savi. Popoldne so se družili, ustvarjali in gibali v Evroparku skupaj z Društvom za zdravilne rastline Zasavje in Kolesarskim klubom Zagorska dolina. Vseh dogodkov v okviru prireditve se je na različnih lokacijah udeležilo preko 700 obiskovalcev.

Savus

Foto: arhiv ZLU