Zagorska glasbena skupina Funk Fu je v mesecu septembru izdala novo pesem z naslovom Skica, ki je njihova že četrta avtorska pesem. Skupino sestavlja osem članov –iz Zagorja prihajajo vokalistka Klara Veteršek, kitarist Tilen Gavranovič, bobnar Luka Jahn in bas kitarist Luka Groboljšek. Iz Medvod prihaja Blaž Avsenik na klaviaturah, iz Domžal Lan Turek na saksofonu, iz Rogaške Slatine Blaž Kopše na pozavni in iz Šentjurja Žan Cesar na trobenti.

Skladbo Skica, ki je nastala še pred epidemijo, bi skupina že skoraj zavrgla, vendar so jo lahko zaradi več prostega časa izboljšali in nadgradili. Pesem so pilili v valdorfski osnovni šoli, kjer ima skupina tudi vaje, z njo pa so se prijavili na razpis Radia Si. Najboljše tri skladbe (izmed 87 prijavljenih), med njimi tudi Skica, so za nagrado prejele snemanje v studiu in koncert. Skupina je pesem posnela v studiu Radia Slovenije v Mariboru, pomagali pa so jim še Tadej Vujanić na trobenti ter back vokalistki Maša Cilenšek in Eva Vene.

Skupina Funk Fu je pesem Skica in ostale avtorske skladbe javnosti predstavila 21. septembra 2021 v oddaji Prva vrsta na prvem programu Radia Slovenije. V petek, 23. septembra, ob 10.15 uri pa lahko skupini prisluhnite v živo na strehi Radia Maribor. Koncert bo predvajal Radio Si. Pesem lahko poslušalci slišite tudi na radijskih frekvencah in raznih spletnih portalih. Zaradi velike želje po avtorski glasbi, pa tudi zaradi prostega časa v času epidemije, pa sta nastali še dve novi pesmi, in sicer Black Thoughts in Besede v C-molu.

Savus

Foto: Skupina Funk Fu