Trboveljčanka Nika Barič je z ekipo ruskega Ekaterinburga ponovno osvojila naslov evropskih klubskih prvakinj. Letos so v finalu zaključnega turnirja na Madžarskem košarkarice zmago odnesle ekipi Dinamo Kursk.

Končni rezultat tekme, 91:67 za Ekaterinburg, je košarkaricam prinesel tretji naziv evropskih klubskih prvakinj v zadnjih štirih letih. Nika Barič je v 12 minutah dosegla tri točke in tako pomembno prispevala k ubranitvi naziva prvakinj. V tej ekipi Trboveljčanka, slovenska košarkarska reprezentantka, že nekaj let predstavlja pomemben člen.

Nika Barič, rojena 2. septembra 1992 v Trbovljah, za ruski klub UMMC Ekaterinburg igra od leta 2015. V drugem krogu nabora je bila leta 2012 kot dvajseta izbrana s strani profesionalnega kluba WNBA, Minnesota Lynx. Svojo košarkarsko pot je pričela v Trbovljah, potem pa se je pred odhodom v Rusijo uveljavila v celjskem košarkarskem klubu. Njena kariera je bila tesno povezana s trboveljskim trenerjem Damirjem Grgičem, ki jo je treniral v Trbovljah, Celju in v različnih selekcijah slovenske reprezentance. Nika Barič je bila v vseh reprezentančnih kategorijah glavna gonilna sila ekip. Tako je še danes, ko skupaj z Grgičem pišeta tudi uspešno zgodbo članske slovenske reprezentance.
Savus

Foto: osebni arhiv/fb