Policisti so imeli v zadnjih 24 urah na območju Zasavja kar precej dela. Neurje je povzročilo kar nekaj nevšečnosti v prometu, policisti pa so seveda skrbeli tudi za varnost v bližini šol.

PP Trbovlje

Policisti so v jutranjih urah pri mostu pred Trbovljami obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik povozil manjši kamen, ki je bil na vozišču in pri tem poškodoval vozilo.

PP Zagorje ob Savi

Policiste so obvestili o več ovirah na cestah na območju Zagorja ob Savi zaradi vremenskih razmer (močna nevihta z vetrom in močnim dežjem). Na regionalni cesti Izlake-Mlinše je bila večja veja, ki je ovirala promet. Vejo so policisti odstranili. Policiste so v večernem času obvestili o podrtem drevesu na regionalni cesti Zagorje-Izlake, zaradi česar je bila cesta popolnoma zaprta. Drevo so odstranili gasilci in delavci dežurne službe CGP.

V večernem času so intervenirali na območju Trbovelj, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru.

V jutranjih urah so na glavni cesti Zagorje ob Savi-Trbovlje obravnavali prometno nesrečo, voznik je povozil manjši kamen, ki je bil na vozišču, pri tem pa poškodoval pnevmatiko vozila.

PP Hrastnik

Preko noči je neznani storilec vlomil v prostore društva v Hrastniku. Pregledal je prostore in iz njih odnesel alkoholno pijačo. Povzročil je za okoli 320 evrov škode.

Skrb za varnost otrok v prometu

Policisti  bomo  v  prvih  septembrskih  dneh  poostreno nadzirali promet v okolici  šol  in  ob  šolskih poteh. Pozorni bomo na prekoračitve hitrosti, upoštevanje  pravil  prednosti  pri  prečkanju  prehodov za pešce, pravilno parkiranje  in  ustavljanje vozil v bližini šol, ustrezno rabo zadrževalnih sistemov in uporabo varnostnih pasov, uporabo čelad pri kolesarjih, prevozu otrok itd.

Otroci  morajo  biti  kot  udeleženci  v  cestnem  prometu  deležni posebne pozornosti  in  pomoči  vseh  drugih  udeležencev.  Zato policisti znova pozivajo vse udeležence,  še  posebej  starše, naj bodo odgovorni in upoštevajo prometna pravila. »Bodimo zgled otrokom in jih naučimo pravilnega ravnanja v prometu. Le  tako  lahko  pričakujemo,  da  bodo  nekega  dne  tudi  sami  odrasli v odgovorne, strpne in do drugih spoštljive prometne udeležence,« so še zapisali v Policijski upravi Ljubljana v sporočilu za javnost.

Savus

Fotografija je simbolična