Občina Hrastnik je v zadnjem mesecu zaključila z nekaj projekti v krajevnih skupnostih (KS) v Hrastniku: KS Turje-Gore, KS Dol in KS Steklarna (Frtica).

KS Turje-Gore

V mesecu juliju so zaključili z rekonstrukcijo 215 metrov dolgega odseka ceste Gore–Kopitnik. Naložba je  bila vredna nekaj več kot 35 tisoč eur. Gre za pomembno izboljšavo v krajevni skupnosti, saj je bil ta cestni odsek eden od bolj dotrajanih v Občini. Z naložbo bo olajšano tudi delo zimske službe, kar bo povečalo varnost uporabnikov ceste.

KS Dol

V juliju so končali z rekonstrukcijo cestnega odseka Tršek–Ramšak na Partizanski cesti na Dolu. Na novo so asfaltirali odsek, kjer je naklon ceste največji, saj je bil v zimskih mesecih zaradi drsenja neprevozen. Naložba je znašala 10 tisoč eur, urejene pa so bile tudi nove mulde in kanaleta za odvodnjavanje ob vznožju odseka.

KS Steklarna (Frtica)

Konec junija so zaključili tudi z urejanjem križišča Taborniška pot–Pot Franca Pušnika. Postavili so novi oporni zid in razširili cestišče ter s tem povečali preglednost križišča in varnost za vse udeležence v prometu. Svet krajevne skupnosti Steklarna je s to naložbo zaključil s prvim projektom, ki je načrtovan v letošnjem letu. Trenutno z izbranim izvajalcem sklepajo pogodbo za rekonstrukcijo ceste ter ureditev kanalizacije na Cesti Hermana Debelaka. Z delom bodo predvidoma začeli v avgustu.

Savus

Foto: Občina Hrastnik


 

Prejšnji članekMenjava oken na Vodenski cesti
Naslednji članekUreditev kolesarskih poti v Trbovljah