Občina Trbovlje je iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in iz državnega proračuna prejela nepovratna sredstva za ureditev kolesarskih poti v Trbovljah. Iz Evropskega sklada je prejela 1.300.000 evrov, iz državnega proračuna pa 330.000 evrov (skupaj 1.700.000 evrov). Vrednost celotne investicije je 2.260.00 evrov, razliko pa bo prispevala Občina sama.

Zgraditi oziroma urediti želijo kolesarsko povezavo, ki bo povezala celotno dolino. Kolesarska pot bo potekala od železniške postaje na jugu, do Gabrskega na severu, kar bo omogočilo dnevno migracijo občanov v službo ali po vsakodnevnih opravkih. Dolžina vzpostavljene kolesarske povezave bo 6,41 kilometrov. Od tega bodo zgradili dva kilometra novih ločenih kolesarskih površin in tri dodatne nadstrešnice za kolesa.

Kolesarske poti bodo bodo uredili v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 za izboljšanje kakovosti zraka v mestih. S tem bodo spodbudili nizkoogljične strategije za vse vrste območij, zlasti za urbana.

Savus

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekNaložbe v KS Hrastnik
Naslednji članekLitijski maturanti 100 % uspešni