Jutri se v vseh slovenskih osnovnih in srednjih šolah ter vrtcih začenja novo šolsko leto 2021/22. V Zasavju imamo osem osnovnih in tri srednje šole ter štiri vrtce. Ob začetku novega šolskega leta smo vsem ravnateljem in ravnateljicam poslali nekaj vprašanj, na katera so prijazno odgovorili. Podatke iz Osnovne šole Trbovlje nam je poslala ravnateljica Petra Čede.

Prag Osnovne šole Trbovlje bo jutri prvič prestopilo 53 prvošolcev. Vseh učencev bo 597, razdeljeni pa bodo v 31 oddelkov.

Prvošolce in njihove starše bodo na matični šoli sprejeli v večnamenskem prostoru. Zaradi upoštevanja trenutno veljavnih odlokov pa bodo pripravili dva sprejema (za vsak razred posebej). Na podružnični šoli Alojza Hohkrauta bodo starše in bodoče prvošolce sprejeli na šolskem dvorišču ali v telovadnici. Po uvodnem pozdravu in kratkem kulturnem programu se bodo prvošolci odpravili v razred in se spoznavali s sošolci ter svojo prvo razredničarko. Učence prvih razredov bodo pocrkljali tudi s sladkim presenečenjem, majhnim uporabnim darilom, dobili pa bodo tudi USB ključek, na katerem bo posnetek sprejema.

Na šoli je zaposlenih 83 delavcev, od tega 25 tehnično-administrativnih in 58 strokovnih. Med poletnimi počitnicami so na šoli izvedli sprotna vzdrževalna dela in uredili okolico šole.

Na Podružnični šoli Aljoza Hohkrauta se bodo učenci razveselili nove kibernetske učilnice. Učilnica je povsem na novo opremljena s kinestetičnimi mizami, stolčki in ostalo opremo, ki bo učencem pomagala pri inovativnih načinih učenja in usvajanja znanja, ki upošteva dognanja o možganih iz nevroznanstvenih raziskav.

Na Podružnični šoli Dobovec pa bodo postavili dve visoki gredi, ki bodo učencem in učiteljici pomagali pri učenju določenih vsebin.

»Veselimo se novega šolskega leta in učencev, ki bodo s smehom napolnili učilnice in hodnike,« je dodala ravnateljica Petra Čede.

Sabina Bravec

Foto: Robi Arcet in arhiv Savus