Jutri se v vseh slovenskih osnovnih in srednjih šolah ter vrtcih začenja novo šolsko leto 2021/22. V Zasavju imamo osem osnovnih in tri srednje šole ter štiri vrtce. Ob začetku novega šolskega leta smo vsem ravnateljem in ravnateljicam poslali nekaj vprašanj, na katera so prijazno odgovorili. Podatke iz Osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake nam je poslal ravnatelj Uroš Burgar.

Prag Osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake bo jutri prvič prestopilo 39 prvošolčkov, od tega 29 na matični šoli in 10 na Podružnični šoli Mlinše. Vseh vpisanih otrok je 401, od tega 360 na matični šoli in 41 na PŠ Mlinše. Na matični šoli bodo imeli 18 oddelkov, na PŠ Mlinše pa tri.

Vseh zaposlenih je 54, od tega 43 strokovnih delavcev in 11 tehnično-administrativnih delavcev.

Med počitnicami so na matični šoli opravili pleskarska dela. V celoti so prebelili glavno šolsko stopnišče in vetrolov pred telovadnico šole. Opravili so tudi najnujnejša vzdrževalna dela. V poslovnih prostorih in šolski zbornici pa so obnovili talno oblogo (brušenje in lakiranje parketa). Na PŠ Mlinše so v celoti prepleskali šolsko kuhinjo in zamenjali tla v telovadnici šole. Ob vhodu v šolsko kuhinjo pa so namestili nadstrešek.

Sabina Bravec

Foto: arhiv Savus in osebni arhiv


 

Prejšnji članekLičenje oči
Naslednji članekNajveč oddelkov na OŠ Trbovlje