Umetniški vodja in flavtist Marko Zupan bo tudi v letošnjem letu pripravil že deveti Mednarodni glasbeni festival Ursus, ki bo 13. in 20. avgusta ter 4. septembra na Domačiji Medved v Podkumu v Zagorju. Cena vstopnice za posamezen koncert je 10 evrov.

Festival je razdelil na tri koncerte, na katerih bodo zaigrali številni glasbeniki. Prvi koncert z naslovom Kontrasti bo 13. avgusta ob 19. uri. Na njem bodo zaigrali Marko Zupan na flavti, Mladen Somborac na violi in Nika Švarc na violončelu. Igrali bodo skladbe Françoisa Devienna, Zoltána Kodálya, Heitorja Ville-Lobos in Gartha Knoxa.

Drugi koncert z naslovom Zvoki legend bo 20. avgusta ob 19. uri. Marija Gamboz Gradišnik na harfi in Jure Gradišnik na trobenti bosta igrala skladbe Peitra Mascagnija, Antonina Leopolda Dvořáka, Eugèna Bozza, Carlosa Salzeda, Georga Enesca, Clauda Debussya in Paula Rougnona.

Tretji koncert z naslovom Kalifornija pa bo 4. septembra ob 18. uri. Na njem bodo zaigrali Željko Milić na klarinetu, Marko Zupan na flavti, Goran Cetinić – Koća na kitari, Tonči Tranfić na klaviaturah, Piero Malkoč na kontrabasu in Boris Žuvela na bobnih.

Savus

Foto: Mednarodni glasbeni festival Ursus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekJorgić obstal v četrtfinalu