Igralec namiznega tenisa iz Hrastnika Darko Jorgić je v četrtfinalu v 25-ih minutah s 4:0 izgubil proti Tajvancu Jun Džu Linu, petim nosilcem na olimpijskem turnirju. Po nizih je bilo 11:4, 10:7, 11:4 in 6:11.

Pred dvobojem z Linom si je Jorgić zaželel, da pritisku ne bi podlegel. A Hrastničan je četrtfinalno tekmo proti Tajvancu, ki je bil na teh igrah že bronast v mešanih dvojicah, hitro zaključil.

“Lin je zelo agresiven tip igralca, kar mi ne ustreza. Je tudi levičar, s katerimi imam vedno težave, kar se je videlo tudi na prvi tekmi s Špancem. Morda sem tudi psihično in fizično izmučen po treh maratonih, ki sem jih imel. Seveda sem stiskal, da dam svoj maksimum. Ni šlo, a presrečen sem, da sem sploh prišel do sem,” je za STA povedal Jorgić. “Lin vselej vrača servise zelo agresivno. Poskušal sem več stvari, morda sem v nekaj trenutkih res serviral preveč po sredini, pa je prišel do svojega ‘backhanda’. Ampak nekako res nisem našel rešitve, saj je na vse odgovoril. Zasluženo je zmagal,” je še dodal.

Slovenske igralce namiznega tenisa zdaj čaka še ekipna tekma, ki bo v nedeljo, 1. avgusta. Z Jorgićem bodo igrali Bojan Tokić, Deni Kožul in Peter Hribar.

SB

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekMednarodni glasbeni festival Ursus
Naslednji članekRoglič je olimpijski prvak!