sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Mariah Dolenc »unboxala« knjigo Ko je Dan

Youtuberka Mariah Dolenc je v svojem videu med drugim spregovorila o knjigi Simone Sanaren Ko je Dan, ki je izšla pri Zavodu Savus.

Mariah Dolenc je ustvarjalka vsebin na spletni platformi Youtube oziroma na kratko Youtuberka. Njen mož Luka Dolenc je Slovenec, Mariah pa prihaja iz Kalifornije – z Luko sta se spoznala na njegovem dopustu, zdaj pa že približno sedem let skupaj živita v Sloveniji. Mariah v svojih videih govori o življenju v Sloveniji in drugih zanimivih vsebinah.

Za Youtuberje je značilno, da v svojih vlogih večkrat pripravijo »unboxing«, kar pomeni, da pred kamero odprejo pakete, v katerih se skriva promocijski material in druge stvari, ki jim jih pošiljajo podjetja, s katerimi sodelujejo in jih želijo v svojih vlogih izpostaviti. Trend in izraz »unboxing« izvirata iz angleško govorečih držav, tega pa se poslužuje tudi čedalje več Youtuberjev iz drugih držav, tudi iz Slovenije.

Video Mariah Dolenc z naslovom Package VLOGCEPTION je posvečen odpiranju paketov in komentiranju vsebine. Med paketi je tudi kuverta, ki vsebuje knjigo Ko je Dan. Knjiga, katere avtorica je Simona Sanaren, je napisana v treh jezikih, slovenščini, angleščini in francoščini. Opremljena je z ilustracijami tunizijskega ilustratorja Baderja Klidija. Knjiga je izšla pri Zavodu Savus.

Dolenc je v videu pohvalila dejstvo, da je knjiga napisana v več jezikih. “Zdi se mi dobro, da otroci v knjigi vidijo slovenščino ob boku z angleščino, pa tudi s francoščino,” je povedala.

Spodaj si lahko ogledate video. Mariah Dolenc o knjigi Ko je Dan spregovori pri približno 4 minutah in 25 sekundah. Video je posnet v angleškem jeziku.

Foto: izsek iz videa Package VLOGCEPTION/Mariah Dolenc Youtube

MD

Isti avtor