ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Manj hitrih voznikov

Občina Hrastnik je pod okriljem projekta Skupaj za prometno varnost z Zavarovalnico Triglav na lokalni cesti Hrastnik – Prapretno pri Osnovni šoli narodnega heroja Rajka postavila prikazovalnik hitrosti »Vi vozite«, zaradi katerega promet že poteka varneje. Že v prvem tednu postavitve se je delež prehitrih voznikov na tem nevarnem odseku zmanjšal za 10 odstotkov.

»Lani je bil v Hrastniku odprt nov odsek lokalne ceste, ki povezuje dve občini, Hrastnik in Trbovlje. Z odprtjem nove ceste, ki vodi mimo osnovne šole, se je promet na tem odseku občutno povečal. Čeprav je hitrost omejena na 30 km/h, so bili številni vozniki še vedno prehitri. Zato smo veseli nove pridobitve, s katero umirjamo promet in skrbimo za najranljivejše udeležence v prometu, pešce,« je povedal župan občine Hrastnik Marko Funkl.

Postavitev prikazovalnika je del akcije Skupaj za prometno varnost, s katero v Zavarovalnici Triglav skupaj s slovenskimi občinami in podjetjem Sipronika veliko pozornosti namenjajo prometni varnosti in umirjanju prometa. V zadnjih štirih letih so tako po Sloveniji postavili že 56 prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«. V lanski sezoni se je delež prehitrih voznikov na dvanajstih izbranih odsekih v povprečju znižal za dobrih 5 odstotkov, v posameznih krajih, kjer so javnost še dodatno ozaveščali s pomočjo lokalnih radijskih postaj, pa tudi za več kot 7 odstotkov.

V Zasavju umirjajo štirje prikazovalniki

»12 novih pametnih prikazovalnikov hitrosti ‘Vi vozite’ in še 12 novih sistemov COPS@rail smo v Zavarovalnici Triglav skupaj s Siproniko in COPS systems letos postavili pod okriljem akcije Skupaj za prometno varnost. Po vsej Sloveniji jih torej promet umirja že več kot 100,« je raznolike aktivnosti na področju cestne preventive opisala Mojca Brečko, direktorica Območne enote Trbovlje Zavarovalnice Triglav.

Poleg letos postavljenega prikazovalnika v Hrastniku so pod okriljem akcije Skupaj umirjamo promet v zadnjih letih postavili še tri prikazovalnike, in sicer ob lokalni cesti Trg revolucije – Opekarna  v Občini Trbovlje, na Izlakah ter v Kisovcu v Občini Zagorje.

Savus

Foto: arhiv Občine Hrastnik

Isti avtor