Nekaj  pred  3. uro zjutraj je zagorelo na parkirišču med stavbo Kupola in stanovanjskih objektom (bivši hotel) na Trgu revolucije v Trbovljah. Zagorel je avto, požar se je razširil na še šest drugih, ki so bili parkirani ob njem in na stanovanja v stanovanjskem objektu.

Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, policisti  pa  so  zavarovali kraj in evakuirani okrog 30 prebivalcev stavbe. V požaru ni bil nihče poškodovan.

»Tekom  dneva  so policisti opravili ogled kraja, pri čemer so ugotovili, da se je iz sedaj še neznanega vzroka vnelo vozilo na parkirišču. Z navedenega vozila  se  je požar nato razširil še na šest vozil parkiranih v neposredni bližini in stanovanjski blok,« so svoje ugotovitve proti večeru sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Vzrok za požar zaenkrat ni znan. Vse več je govoric, da je bil podtaknjen. Dopoldan so se pojavile trditve, da je bil tarča požara avto policista, vendar jih je policija takoj zanikala. Popoldan je stanovalka v objektu, ki je zagorel povedala, da meni, da je bila tarča napada ona. Pretresena je povedala, da je ponoči slišala pok, začelo je smrdeti, videla je ogenj. Z otroki je zbežala iz stanovanja.

Škoda še ni ocenjena. Velika je na avtomobilih, ki so povsem zgoreli. Na objektu naj bi jo bilo po neuradni oceni za okrog pol milijona evrov. Poškodovanih je več stanovanj, najemodajalec, Spekter, je eni od družin zagotovil nadomestno stanovanje. Drugi stanovalci so se lahko vrnili na domove.

Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne  nevarnosti. Podrobnejših informacij interesa preiskave iz policijske uprave ne posredujejo. V sporočilu pa so dodali še: »Glede na informacije, ki se pojavljajo v medijih, pojasnjujemo, da v dogodku ni  bil  med  oškodovanci  noben  policist  in  da  v  vseh primerih, ko se preiskujejo  podobna  kazniva  dejanja  (v  tem  primeru požari), policisti ugotavljajo ali bi lahko bila kakorkoli med sabo povezana.«

Savus